EcoMoto 930×122

internet

Reguli noi la portarea numărului de telefon mobil și schimbarea furnizorului de internet

Reguli noi la portarea numărului de telefon mobil și schimbarea furnizorului de internet

Citiți și: Părinții care pun poze cu copiii pe internet riscă să fie sancționați!

Portarea numărului de telefon mobil și schimbarea furnizorului de internet vor trebui să se facă în maximum o zi lucrătoare, iar furnizorii care nu se achită de această obligație vor trebui, pe lângă suportarea de amenzi aplicate de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), să ofere și despăgubiri clienților.

Totuși, cuantumul despăgubirilor și procedura de acordare a acestora vor trebui elaborate de ANCOM printr-o decizie.

Citiți și: În ecuaţia şcolii online, problema este lipsa de acces la internet

România a fost pusă în întârziere cu transpunerea în legislație a Codului european al comunicațiilor electronice, chestiune asupra căruia parlamentarii au decis abia la finalul lunii iunie, deși Codul european al comunicațiilor electronice trebuia să fie transpus la noi până în decembrie 2020. Deoarece țara noastră a fost într-o mare întârziere, autoritățile europene au demarat o procedură de infringement, în urma căreia puteam fi sancționați dacă transpunerea nu se făcea cât mai repede.

Noile obligații se regăsesc într-o lege care se aplică de azi și care schimbă cadrul legislativ al comunicațiilor electronice.

 

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90