EcoMoto 930×122

internet

Părinții care pun poze cu copiii pe internet riscă să fie sancționați!

Parlamentarii francezi vor să interzică părinţilor să posteze fotografii pe Facebook sau Instagram cu copiii lor. Proiectul de lege a fost adoptat deja de Adunarea Națională a Franţei și urmează să fie dezbătut și în Senat.

Citiți și: Reguli noi la portarea numărului de telefon mobil și schimbarea furnizorului de internet

Și în țara noastră acest proiect este văzut cu ochi buni către părinți, notează Evenimentul Zilei.

Ce propune mai exact proiectul

Concret, autoritățile propun ca părinţii să fie sancţionaţi dacă postează poze cu propriii copii pe reţelele de socializare.

Citiți și: 10 REGULI DE BAZĂ CARE TE AJUTĂ SĂ-ȚI FEREȘTI COPILUL SĂ DEVINĂ VICTIMĂ PE INTERNET

Totodată, potrivit sursei citate, părinții ar putea să-și piardă autoritatea asupra drepturilor copiilor lor la imagine dacă postarea acestora „afectează grav demnitatea sau integritatea morală a copilului”.

Spre exemplu, în caz de neînțelegere între părinți, un judecător poate interzice unuia dintre ei să posteze sau să distribuie fotografiile unui copil fără permisiunea celuilalt.

Legislaţia vrea să protejeze viaţa privată a copiilor. Oficialii susţin că fotografiile pot fi utilizate de pedofili.

De asemenea, specialiştii atrag atenţia că pozele din copilărie, în special cele de la botez sau de la mare – în care copiii sunt dezbrăcaţi, pot fi folosite pentru bullying.

Ce spun românii despre acest proiect de lege

„Sunt părinți care postează fără faţa copilului, deci sunt măsuri. Dar dacă legea s-ar da, nu cred că ar fi ceva rău tocmai pentru a proteja copiii care sunt expuși în mod excesiv”, a declarat o româncă, potrivit Antena 3 CNN.

„Câteodată vrem să ne mândrim cu ei. Şi eu am copii și mă bucur să îi arăt prietenilor cât de frumoși sunt și adorabili, dar uneori exagerăm. Au fost situații în care mi-au spus: mama, ai cam exagerat.

Are 15 ani băiatul meu și exact asta îmi spune: să nu pui poze cu mine pe Facebook! Și nu pun. Îi respect decizia”, spune o altă mămică.

Foto descriptiv: Adevarul

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3