930 x122 grota rece

amiabilă

Ți-a lovit mașina? Nimic mai simplu!

Ți-a lovit mașina? Nimic mai simplu!

Citiți și: Este interzis în toată țara! Dacă faci asta, riști să primești o amendă uriașă

Aplicație pe mobil conectată la toți asiguratorii RCA, prin care vor putea completa în format electronic constatarea amiabilă în caz de accident, devine funcțională începând din data de 17 octombrie.

Biroul Asigurărilor Auto a anunțat astăzi că aplicația, numită ”Amiabila”, are și un site de prezentare în care este descris modul de funcționare.

Citiți și: De mâine se schimbă totul: Poliția Română își pune planul în aplicare!

Conducătorii auto implicați trebuie să completeze datele de pe același telefon mobil, iar acest lucru se face în 11 pași.

În cazul în care șoferii nu cunosc exact locul accidentului, aplicația dispune de localizare exactă prin GPS, iar prin fotografierea cărții de identitate, aplicația extrage și completează automat datele printr-un sistem de recunoaștere a textelor din documente scanate.

Cum se folosește aplicația:

1. Descarcă aplicația

2. Îți creezi un cont de utilizator în aplicație (user email sau număr de telefon + parola)

3. Apasă butonul „adaugă constatare”, care se găsește în secțiunea „Constatări”

4. Completează datele personale: poți fotografia Cartea de Identitate, iar aplicația extrage și completează automat datele printr-un sistem de recunoaștere a textelor din documente scanate (OCR)

5. Completează datele privind momentul accidentului: aplicația dispune de localizare exactă prin GPS și autocompletarea adresei unde s-a petrecut accidentul în cazul în care nu știi adresa.

6. Selectează daunele provocate: poți selecta direcția impactului, cât și avariile suferite de vehicul

7. Construiește circumstanțele accidentului: împrejurările selectate (vehicul staționat; vehicul oprit; la momentul plecării; deschizând portiera; la momentul opririi; ieșind dintr-o parcare etc. ) generează construcția schițelor. Rezultatele și fotografiile de la locul accidentului contribuie la stabilirea vinovăției.

8. Completează datele vehiculului B: conducătorul vehiculului B trebuie să parcurgă același proces pe care l-a parcurs și vehiculul A, pe același telefon pentru a contribui la desenarea schiței împreună.

9. Astfel aplicația poate completa documentul din aceeași perspectivă, la final fiind posibila trimiterea documentelor comune către asigurătorii ambelor părți implicate.

10. În funcție de circumstanțele selectate de ambii conducători, aplicația selectează 3 dintre cele mai probabile circumstanțe în care accidentul ar fi putut să se întâmple.

11. Ultimul pas este de a semna și trimite documentele asigurătorilor RCA ai celor doi conducători implicați în accident.

Mădălin Roșu – Biroul Asiguratorilor din România, a declarat pentru un post TV:

Fiecare persoană care va fi implicată într-un accident rutier va putea să-și avizeze asiguratorul printr-un sistem electronic, printr-o aplicație care îi va permite să-și pună datele accidentului.

Poate va fi necesară fotografierea avariilor de la accident, fotografierea documentelor, permis, buletin, talon.

Se va accepta o formă de semnătură digitală, dar ceea ce e cel mai important e că datele persoanelor implicate vor fi preluate practic de pe polița de asigurare, se va scana buletinul, adică informațiile referitoare la persoana care completează vor fi clar asigurate în acest sistem.

Toate reglementările în vigoare vizavi de GDPR vor fi implementate în acest sistem”.

Modificările au fost trimise către Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare după 90 de zile de la publicare.

Începând cu anul trecut, șoferii nu mai au nevoie nici de poliță RCA în format fizic, dacă o au în format electronic.

Sursă: 7media.ro

Foto: descriptiv

PIZZERIA SAPORI 555 222
HerasMed (570 x 90 px)