Donaris 930 x 122

coronavirus

(UPDATE) POLIȚIA LOCALĂ: „VINE CÂTE O MĂMICĂ ȘI RUPE BANDA PUSĂ DE NOI, APOI LOCUL DE JOACĂ SE UMPLE DE COPII” 

UPDATE: „Noi punem acele benzi care arată clar că accesul în locurile de joacă e interzis, dar vine câte o mămică și rupe banda, apoi locul de joacă de umple de copii, pentru că lumea crede că e liber accesul. Le reamintim tuturor părinților și bunicilor că locurile de joacă sunt și rămân închise. Din păcate, nu putem să avem câte un agent la fiecare loc de joacă…  Facem apel către populația Piteștului să conștientizeze că riscul răspândirii COVID-19 este foarte mare, de aceea măsurile impuse de autorități trebuie respectate”, a declarat, pentru e Pitesti.ro, Bogdan Aristănțoiu, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Pitești.

Citiți și: Revine pandemia! Se închid restaurante și școli

V-am arătat în urmă cu două zile cum înțeleg unii părinți starea de alertă lăsându-și copiii să se bulucească în locurile de joacă. Relaxarea a pus stăpânire pe județ, dar, încet, încet, o face și COVID-ul, pentru că măsurile dispuse de autorități sunt încălcate constant.

În ultimele 48 de ore, polițiștii argeșeni au desfășurat verificări la societăți din domeniul turismului și alimentației publice, dar și în zona piețelor, hypermarketurilor, sălilor de jocuri de noroc și în mijloacele de transport în comun. Au fost efectuate controale în aproximativ 50 de societăți comerciale. Polițiștii au aplicat 125 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 12.000 de lei.

Citiți și: Revine coșmarul „Covid-19”? Multe cazuri astăzi!

Angajații ISU Argeș au efectuat și ei, în ultimele 48 de ore, controale privind respectarea prevederilor Legii 55/2020 (a stării de alertă). Au fost verificate 217 persoane fizice, dintre care 26 au fost surprinse nerespectând măsurile de protecție individuală. Acestea au fost sancționate cu avertisment. Au fost efectuate controale și în 10 societăți comerciale și 4 instituții publice.

Fugiți din izolare

În plus, în ultimele 48 de ore au fost verificate 2329 persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină. Au fost aplicate 4 amenzi pentru persoane care nu au respectat măsura izolării, în valoare totală de 2.000 de lei. Este vorba, în primul caz, despre un bărbat de 62 de ani care a fost depistat la magazin, deși figura în izolare.

Acesta a fost sancționat cu o amendă în valoare de 500 de lei. Un bărbat de 23 de ani a fost depistat pe raza unei localități argeșene, deși figura în izolare în alt județ. Și el a fost sancționat cu o amendă în valoare de 500 de lei. Un tânăr de 19 ani a fost depistat în trafic, într-un oraș din județ, deși figura în izolare și a fost amendat cu 1.000 de lei.

O femeie de 44 de ani, dintr-o comună din Argeș, nu a fost găsită la adresa unde figura în izolare. Nu este pentru prima dată când polițiștii nu o găsesc acasă, ea fiind sancționată cu avertisment și plasată în carantină instituționalizată.

Instituția Prefectului Argeș informează că situația epidemiologică din județ, conform datelor DSP, se prezintă după cum urmează:

-persoane aflate în carantină instituționalizată: 1;
-persoane aflate în izolare: 1224;
-persoane internate în spital: 416;
-persoane vindecate: 216;
persoane diagnosticate pozitiv: 744;
-persoane decedate: 36.

555×222  MAIA

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3