930 x122 grota rece

politia rutiera

Acţiune-surpriză în Piteşti. Şoferii de autobuze şi maxi-taxi, traşi pe dreapta de poliţişti

Acţiune-surpriză în Piteşti. Şoferii de autobuze şi maxi-taxi, traşi pe dreapta de poliţişti. Astăzi, 27 mai, Poliția Română derulează, la nivel național, o acțiune pentru siguranța transportului de persoane.

Citiți și: Fără precedent în România: Șoferii vor fi luați de radar din elicoptere de luptă Black Hawk

 

 

Citiți și: Inconștiență fără limite! Doi tineri și-au riscat viața

La Piteşti, acţiunea se desfăşoară în zona Vamă şi a început în jurul orei 09.00. Sunt verificate mijloacele de transport în comun Publitrans, dar şi microbuze private, precum şi alte tipuri de vehicule.

Vezi LIVE-ul:

Precizările IPJ Argeş privind acţiunea de astăzi

„În dimineața zilei de 27 mai a.c., în intervalul orar 06:30-10:30, polițiștii rutieri argeșeni au desfășurat o acțiune de verificare a siguranței transportului de persoane.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti, au desfășurat activități de verificare a transportului rutier de persoane, în cadrul unei acțiuni derulată la nivel national de Poliția Română.

Cu ocazia activităților, au fost verificate legalitarea efectuării acestui tip de transport, precum și respectarea măsurilor de protecție sanitară în timpul efectuării de curse regulate sau speciale de transport public de persoane, însă fără a fi neglijate și alte categorii de participanți la trafic.

Scopul acțiunii este prevenirea abaterilor referitoare la numărul persoanelor din mijloacele de transport în comun, al respectării prevederilor legale pentru siguranța pasagerilor, dar și al respectării normelor de prevenire a răspândirii și limitare a infectării cu virusul SARS CoV-2, având în vedere că problematica în această privință este încă actuală și este reglementată de cadrul legal specific prin obligația purtării măștii în mijloacele de transport în comun și în stațiile acestora, alături de spațiile publice închise, spațiile comerciale și în spațiile aglomerate de orice fel.

În urma abaterilor constatate în această dimineață, au fost aplicate 63 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 15.000 de lei, totodată fiind retrase 4 certificate de înmatriculare.

Dintre acestea, 55 de sancțiuni au fost aplicate conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, o sancțiune conform Legii 38/2009 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, și 7 sancțiuni conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19″, a transmis IPJ Argeş.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90