Donaris 930 x 122

ninsori

(VIDEO) ARGEȘ: AVERTIZARE DE VREME SEVERĂ. RAFALE PUTERNICE, NINSORI

Argeș: Avertizare de vreme severă. Rafale puternice, ninsori. Dacă în Pitești și în majoritatea localităților din Argeș ninsorile se lasă așteptate, în zona montană înaltă a județului este iarnă în toată regula.

Citiți și: Cât mai ține episodul de iarnă

În munții Făgăraș, la cota 2.000, stratul de zăpadă măsoară 115 centimetri, iar vântul bate cu putere, cu rafale de 70-80 de kilometri pe oră. La ora 15 erau minus 10 grade și ningea.

Citiți și: România, lovită de ciclonul ninsorilor masive!

De altfel, astăzi Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un nou cod galben și pentru zona montană a județului Argeș, prin care anunță intensificări ale vântului.

Avertizarea are valabilitate în perioada 31 ianuarie, ora 8 – 1 februarie 2020, ora 8.

La munte, vântul va prezenta intensificări, îndeosebi în zona înaltă, acolo unde rafalele vor depăși 80…100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.

La altitudini de peste 1.500 de metri vor predomina ninsorile, iar în restul zonei montane precipitațiile vor fi mixte, favorizând depuneri de polei.

Notă: Intensificări temporare ale vântului vor fi și în restul teritoriului, cu rafale în general de 50…55 km/h, potrivit ANM. (Sursă video: Salvamont Argeș, foto: descriptiv) 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90