930×122 senatori-01 psd

apa

VIDEO: BĂTAIA DE JOC PE CARE LOCALNICII DINTR-O COMUNĂ ARGEȘEANĂ AU DAT BANI GREI

În secolul XXI, în plină pandemie de coronavirus, când autoritățile fac apel disperat să ne spălăm pe mâini, cu o singură excepție, în satele comunei Ungheni, localitate racordată de ani buni la rețeaua de apă, APA curge pe sărite: un pic dimineață, un pic seara, cu pipeta.

Citiți și: Obligație la bloc. Plătești chiar dacă nu consumi

Cine prinde momentul, își poate face provizii cât să nu moară de sete. Cine nu, rabdă sau merge la fântânile construite acum un secol.

Partea cea mai frustrantă a poveștii e că oamenii au dat bani grei ca să tragă în case utilitatea cu ajutorul căreia să se simtă mai aproape de civilizație.

Citiți și: Argeș. Investiție de 13.000.000 €

Cei mai mulți și-au amenajat inclusiv băi cu dușuri, dar continuă să se spele la lighean.

Imaginile pe care le vedeți au fost filmate de proprietarul unei gospodării din satul Găujani, care a explicat, pe larg, pentru ePitești.ro, cum stau lucrurile:

Oamenii se întreabă, pe bună dreptate, când se va rezolva problema.

Contactat de ePitești.ro, viceprimarul Lică Ion spune că de vină sunt tot localnicii, care irigă culturile agricole cu apa de la robinet.

„În loc să facă doar consum casnic, fac irigații. Normal că se termină apa”, spune edilul.

Vicele recunoaște că din toată comuna, într-un singur sat – Ungheni – oamenii chiar au apă la robinete, iar asta pentru că au fost montate contoare, dispozitive pe care le-au cerut însă insistent, de ani buni, și localnicii din celelalte sate.

Întrebat de ePitești.ro, când se vor monta contoare și în restul comunei, viceprimarul Lică Ion a explicat: „Nu s-a terminat investiția, lucrarea e în probă… Când se va termina!”.

Probabil, o probă pe termen foarte, foarte lung, dacă ne raportăm la cei doi ani în care oamenii au așteptat în zadar să intre în normalitate.

Iată ce le transmite viceprimarul localnicilor care au investit bani ca să beneficieze de apă curentă:

„N-au plătit pentru apă. Au plătit căminul, au plătit să tragă apa, instalația, ca să se lege la conductă, branșarea, asta e altă treabă, nu plătesc pentru apă”.

555 X 222 CAPRA
570 X 90 CAPRA 3