930×122 CAPRA 5

cinema bucurești

(VIDEO) FILM DE COLECȚIE AZI LA CINEMA “BUCUREȘTI”

Film de colecție azi la Cinema “București”. Astăzi, de la ora 18, la Cinematograful „București” din centrul Piteștiului va fi difuzat filmul românesc „Distanța dintre mine și mine”. Regia este semnată de Mona Nicoară și Dana Bunescu.

Citiți și: Pitești. Proiecții speciale la Cinema „București”

Cu o reputație de femeie fatală, băutoare și fumătoare, poeta avangardistă, compozitoarea și graficiana Nina Cassian a avut cu ce să se lupte: după ce în anii fascismului în România s-a refugiat în ilegalismul comunist, a devenit simultan complice și problematică pentru noul instalat regim stalinist, ca apoi să intre în conflict direct cu regimul Ceaușescu, terminând într-un exil nedorit în 1985, în urma uciderii dizidentului Gheorghe Ursu.

Citiți și: Pitești. E gratis!

Film despre credințe, artă și putere, „Distanța dintre mine și mine” explorează distanțele dintre memoria personală și arhiva oficială, dintre realitatea noastră actuală și ficțiunile pe care le construim despre trecut.

Gândurile Ninei în timpul ultimului ei an de viață sunt confruntate cu o bogată arhivă de filme, muzică, poezie, apariții de televiziune, întregistrări private inedite și documente de urmărire de la Securitate.

Filmările au fost făcute în apartamentul din New York al Ninei Cassian, în 2013, pe când poeta avea 89 de ani, cu numai câteva luni înaintea decesul său din aprilie 2014.

Prețul unui bilet la acest film este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90