Donaris 930 x 122

ghena

VIDEO: „Hoților de lemne le dau un sfat: nici ascunși printre gunoaie n-o să scăpați!”

Imagini incredibile care ilustrează noua metodă prin care sunt transportate ilegal lemne (despre care ePitești a relatat AICI) au fost postate pe pagina de Facebook a fostului senatori Mihai Goțiu.
Potrivit ex-parlamentarului USR, fotografiile și înregistrările video din montajul prezentat au fost realizate miercuri (18 februarie 2021), pe raza comunei Cicănești (jud. Argeș).

Citiți și: Pitești: Șofer de 73 de ani prins pe picior greșit: Ilegal!
IREAL, DAR ADEVĂRAT (FOTO & VIDEO): Transport ilegal de lemne, de la Primărie (!), ascunse în ghena mașinii de gunoi!
Imaginile și înregistrările video pe care le-am primit, astăzi, m-au lăsat, la propriu, fără cuvinte. Și am pretenția că sunt ”vaccinat”: că am văzut multe mizerii și diferite metode de furat lemne, dar asta, totuși, m-a luat pe nepregătite. Pentru a fenta noul sistem de urmărire a materialelor lemnoase (SUMAL 2.0), unde, pe lângă avizul de tranpost, mai trebuie să urci și fotografii, oamenii ăști s-au gândit să bage lemnul în… ghena mașinii de gunoi!
(…) Cetățeanul care a surprins momentul în care lemnele sunt băgate în ghenă, a alertat Poliția și a verificat și legalitatea transportului, după numărul mașinii, pe Inspectorul Pădurii. Cum era de așteptat, nu există aviz de transport (am verificat și eu, ulterior: nu există).
Când a sosit Poliția, șoferul pretindea că a cumpărat lemnele de la Primăria Cicănești, dar că ”bonul” i-l aduce… ”mașina de serviciu” (!?). ”De serviciu”, a venit… vice-primarul! Evident, chitanța pe care a arătat-o, ulterior, nu ține loc de aviz de transport. Cu atât mai mult cu cât pare a fi eliberată ulterior verificării și pentru o cantitate mult mai mică de lemn decât cea din ghenă.
Interesant e și momentul în care agentul de Poliție cere numărul primarului. Pentru ce? Să-i ceară voie să aplice legea când a dat peste un transport ilegal de lemne!?
Mașina de gunoi a ajuns la Poliția Albești, unde a continuat controlul. Aștept (și voi solicita oficial) raportul acestuia. Până vine raportul, mi-am făcut de lucru să văd și cine e primarul din Cicănești, dacă tot e sunat de domnul polițist în misiune.
Arareori întâlnești om mai gospodar și mai înstărit. Din moșteniri și achiziții, domnul Ion Ionescu a adunat: peste 123.000 mp de teren (dacă n-am greșit la calcule, că-s pe două foi), 2 case, 5 apartamente, un spațiu comercial și aproape 5 milioane de lei în conturi! Totul din salariul de la Primărie!? Potrivit presei locale, domnul Ionescu a lucrat la Primărie, din 1985 până în 1992, ca tehnician agronom, între 1992 și 1996 a fost vice-primar, iar din 1996 și până în prezent e primar. Iar soția e medic, cu un venit un pic mai mare…
No, cum spuneam, eu aștept cu interes ancheta legată de vânzarea și transportul lemnului de la Primăria Cicănești, fără acte și ascuns în mașina de gunoi. Și cine mă cunoaște cât de cât, știe că genul ăsta de cazuri nu le las cu una, cu două, chiar dacă trec anii până se finalizează.
Iar hoților de lemne le dau un sfat: nici ascunși printre gunoaie n-o să scăpați!” , se arată în postare.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
570 X 90 CAPRA 3