930X122 MAIA

colindatori

Video: Municipiul Piteşti, „asediat” de aşa zişi colindători. Cerşetorii şi bombardierii nu lipsesc din peisaj

S-a umplut Piteştiul de aşa zişi colindători care nu au nicio legătură cu tradiţiile de sărbători, în fapt, mai mult le batjocuresc.

Citiți și: Au apărut „urșii” în Pitești!

Astăzi, spre exemplu, un grup de vreo 10 indivizi umblau cu „ursul” când, în mod normal, colindătorii se costumează astfel de Anul Nou. Obiceiul care a luat naştere în Moldova a ajuns la Piteşti, însă într-o formă care cu greu poate fi caracterizată fără a folosi peiorative, vezi VIDEO.

 

Citiți și: Colindători la Poliția Locală Pitești

 

 

Aşa zişii colindări fac doar gălăgie şi speră să primească bani din cer. Ca ei sunt mulţi, în aceste zile, care tulbură liniştea în municipiu.

Totuşi, o altă problemă care din punctul meu de vedere este mai gravă – petardele. Seara, dar şi în cursul zilei, grupuri de puştani care fac rost de materiale pirotehnice puternice (chiar din cele interzise la vânzare) le detonează în zone aglomerate şi unde circulă părinţi cu copii mici. Mare atenţie, aşadar.

Nu în ultimul rând, cerşetorii din centrul municipiului apar ca din senin şi întind mâna pentru o pomană, completând un tablou urât de sărbători.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3