930×122 CAPRA 5

cl pitesti

(VIDEO) SCANDAL ÎN CL PITEȘTI: TUDOSOIU VERSUS IONICĂ

S-au încins spiritele în ședința Consiliului Local Pitești de joi, 26 martie 2020, una care se anunțase extrem de scurtă și fără prea multe discuții, ca măsură preventivă de răspândire a coronavirusului. Același coronavirus a și iscat scandalul. Nu direct, ci indirect, pentru că a închis școlile, motiv pentru care, iată, e nevoie de cursuri online.

Citiți și: Tudosoiu: „Un manager adevărat nu ascunde gunoiul sub preș!”

A spus-o vehement consilierul local Dumitru Tudosoiu (inspectorul școlar general al IȘJ Argeș), care a venit și în ședința de azi (ca și în cea extraordinară a Consiliului Local Pitești de joi, 19 martie 2020) cu propunerea alocării de la bugetul municipiului a unor sume pentru implementarea unor soluții de pregătire a elevilor din Pitești în perioada în care cursurile din unitățile școlare sunt suspendate.

„Pe mine mă interesează să facem ceva acum. Dacă nu facem, vom avea consecințe”, a spus, azi, Tudosoiu.

Citiți și: Decizie de ultim moment cu privire la „generalul” Tudosoiu! Ce se întâmplă cu acesta!

Suma avansată drept efort bugetar estimat – 25 de mii de lei pe lună – l-a detonat pe primarul Cornel Ionică. Edilul își exprimase poziția încă de acum o săptămână, când i-a explicat „generalului” că țara arde și că bani pentru achiziționarea unor platforme online n-ar prea fi. I-a amintit-o și astăzi.

„De unde să scoți?! N-ai de unde! Uitați-vă, bate vântul”, i-a replicat Ionică lui Tudosoiu.

A fost doar începutul unui scandal care a durat aproape o oră, la mijlocul căruia șeful IȘJ Argeș, întrerupt de mai multe ori, s-a arătat „obstrucționat și jignit”, considerând că primarul „i-a scos ochii” cu implementarea catalogului electronic, dar a omis esența problemei.

Ionică, în replică, l-a acuzat de propagandă.

Iată cum au decurs discuțiile care s-au încheiat în coadă de pește pentru soarta elevilor care în vremea COVID-19 tot în online ajung, dar pe modul vacanță:

(SURSĂ POZĂ și VIDEO Facebook/Centrul Cultural Pitești)

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

570×90 MAIA