Donaris 930 x 122

cl pitesti

(VIDEO) SCANDAL ÎN CL PITEȘTI: TUDOSOIU VERSUS IONICĂ

S-au încins spiritele în ședința Consiliului Local Pitești de joi, 26 martie 2020, una care se anunțase extrem de scurtă și fără prea multe discuții, ca măsură preventivă de răspândire a coronavirusului. Același coronavirus a și iscat scandalul. Nu direct, ci indirect, pentru că a închis școlile, motiv pentru care, iată, e nevoie de cursuri online.

Citiți și: „Generalul” Tudosoiu, luat la „rost” de un elev de la „Brătianu”/ „Ce este un inspector?”

A spus-o vehement consilierul local Dumitru Tudosoiu (inspectorul școlar general al IȘJ Argeș), care a venit și în ședința de azi (ca și în cea extraordinară a Consiliului Local Pitești de joi, 19 martie 2020) cu propunerea alocării de la bugetul municipiului a unor sume pentru implementarea unor soluții de pregătire a elevilor din Pitești în perioada în care cursurile din unitățile școlare sunt suspendate.

„Pe mine mă interesează să facem ceva acum. Dacă nu facem, vom avea consecințe”, a spus, azi, Tudosoiu.

Citiți și: Reformă în Educație: Inspectoratele Școlare preiau controlul asupra posturilor didactice

Suma avansată drept efort bugetar estimat – 25 de mii de lei pe lună – l-a detonat pe primarul Cornel Ionică. Edilul își exprimase poziția încă de acum o săptămână, când i-a explicat „generalului” că țara arde și că bani pentru achiziționarea unor platforme online n-ar prea fi. I-a amintit-o și astăzi.

„De unde să scoți?! N-ai de unde! Uitați-vă, bate vântul”, i-a replicat Ionică lui Tudosoiu.

A fost doar începutul unui scandal care a durat aproape o oră, la mijlocul căruia șeful IȘJ Argeș, întrerupt de mai multe ori, s-a arătat „obstrucționat și jignit”, considerând că primarul „i-a scos ochii” cu implementarea catalogului electronic, dar a omis esența problemei.

Ionică, în replică, l-a acuzat de propagandă.

Iată cum au decurs discuțiile care s-au încheiat în coadă de pește pentru soarta elevilor care în vremea COVID-19 tot în online ajung, dar pe modul vacanță:

(SURSĂ POZĂ și VIDEO Facebook/Centrul Cultural Pitești)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90