New Profesional Consult 930 x 122

albine

(VIDEO) SCANDAL STINS ÎN POPA ȘAPCĂ

Scandal stins în Popa Șapcă. După cum v-am informat ieri, un piteştean a reclamat, scandalizat, că stupi de albine ar fi fost amplasaţi ilegal lângă ferestre ale blocului D32 din cartierul Popa Şapcă. Reclamantul susţinea că albinele ar fi atacat locatarii şi copiii din zonă (subiectul pe larg, AICI).

Citiți și: Pitești. Pateuri proaspete à la Panda cu… albine! „Promovăm calitatea!”

În urma sesizării, doi inspectori de la Direcţia Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Argeş au fost astăzi la faţa locului. Între timp, însă, problema fusese rezolvată.

,,Stupul nu mai există, a fost luat. Se pare că, de fapt, a fost vorba despre un roi de albine colectat în acest stup. Nu a fost un stup care să stea permanent. Există o procedură standard folosită atunci când roiesc albinele într-o anumită zonă, pentru colectarea lor.

Citiți și: ANUNŢ DSVSA PRIVIND VÂNZAREA PORCILOR

În cazul în care au mai rămas, nu este niciun pericol. Albinele oricum circulă, nu le poți opri.”, ne-a declarat Dan Popescu, reprezentant al DSVSA Argeş.

https://www.youtube.com/watch?v=IX8z1LQa4bk

Cea care a amplasat stupii ne-a precizat același lucru: ,,Albinele au tot venit în faţa geamului meu, era un roi întreg. Am cerut ajutorul unui apicultor pentru a scăpa de ele. A venit cu un stup, l-a pus jos şi le-a ademenit. Vecinii din bloc s-au agitat că fac eu stupărie aici! Atâta scandal… A venit de două ori Poliţia la uşă, parcă aș fi făcut vreo infracţiune!”.

Locatarii din zonă s-au speriat, mai ales că, în urmă cu doar câteva săptămâni, într-o localitate din județul Buzău, doi apicultori au murit după ce au fost înțepați de un roi de albine, iar un al treilea a ajuns în spital cu șoc anafilactic.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3