Donaris 930 x 122

drogat la volan

Vremuri grele! Șoferii care sunt prinși rămân fără mașină!

Vremuri grele! Șoferii care sunt prinși rămân fără mașină!

Citiți și: Piteștean pozitiv la DrugTest, prins în flagrant pe străzile din oraș

Ministrul de Interne a anunțat ieri că va propune modificarea legislației privind drogurile.

Printre cele mai importante propuneri se află confiscarea obligatorie a mijloacelor de transport în care sunt depistate droguri.

Citiți și: Din Sălaj, în Argeș. Tânăr șofer a ieșit pozitiv la DrugTest

Astfel, ministrul va propune instituirea măsurii de confiscare obligatorie a mijloacelor de transport în care sunt depistate droguri sau conducătorul auto a fost confirmat pozitiv cu droguri.

De asemenea, Cătălin Predoiu propune efectuarea testului antidrog la examinarea pentru dobândirea sau restituirea carnetului de conducere anulat pentru consum de substanțe interzise, notează stirileprotv.ro.

,,Deci, vrei carnet, test antidrog”, a spus Predoiu.

Vremuri grele! Șoferii care sunt prinși rămân fără mașină!

O altă măsură este suspendarea şi anularea înmatriculării în cazul în care autovehiculul nu deţine RCA, similar actualei soluţii referitoare la ITP, transmite news.ro.

Ministrul va propune Guvernului și Parlamentului  măsuri care vizează șoferii, instituirea obligativităţii testului antidrog cu ocazia examinării medicale pentru dobândirea sau reînnoirea permisului şi extinderea examinării medicale la restituirea carnetului reținut pentru consum de alcool sau droguri., mai notează sursa citată.

O altă propunere vizează mărirea termenelor pentru înapoierea permisului de conducere dacă a fost anulat ca urmare a consumului de alcool sau droguri, în prezent şase luni de la data executării pedepsei amenzii sau privare de libertate. ,,Voi propune trei ani”, a spus el.

Mai multe informații despre acest subiect puteți citi pe site-ul publicației stirileprotv.ro, AICI.

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Un comentariu

  • Doru spune:

    cine răspunde pentru drugtest fals pozitiv?…în condițiile în care omul are permisul suspendat nelimitat, iar analizele INML care dureaza 4-6 luni, arată că nu a consumat substanțe interzise.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3