930×122 CAPRA 5

112

112 – NOUL SERVICIU DE INFORMARE A PRESEI?

112 – noul serviciu de informare a presei? Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență (112) este un serviciu constituit să funcționeze în folosul cetățenilor. Acest sistem are rolul de a le transmite instituţiilor abilitate urgențele oamenilor în vederea soluționării acestora.

Citiți și: Un argeșean a sunat de 31.000 de ori la 112 fără să aibă o urgență

Bizar, însă, și de neînțeles este cum anumite publicații ajung să beneficieze de aceste informații care ar trebui să fie confidențiale.

”Un apel la 112 a anunțat că…” este propoziția standard cu care încep numeroase știri din presa argeșeană. Ne întrebăm cum poate fi posibil aşa ceva? Redactorii lucrează mai nou la dispeceratul serviciului 112? Ne vine greu să credem!

Citiți și: VIDEO: HAINE UDE PE MAL, URME CARE SE PIERD SPRE RÂU ȘI O ALARMĂ LA 112 AU PUS PE JAR FORȚELE DE INTERVENȚIE

Acest fel de a trata informația nu mai reprezintă scopul Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență. Este un mod evident prin care informațiile se scurg către o anumită parte a… presei. 112 este, mai degrabă, numărul la care răspunde presa? Sperăm că nu!

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3