NOR CURIER 930X122

atacuri cerebrale

OFICIAL: BOLI MORTALE ÎN ARGEȘ

Oficial: Boli mortale în Argeș. Bolile aparatului circulator (care au avut ca urmări atacuri cerebrale, infarcturi etc.) şi cancerul rămân afecţiunile care generează cele mai multe decese în judeţul Argeş.

Citiți și: Gratuit! Aceste servicii nu se vor plăti

Datele celui mai recent raport oficial al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) arată că în luna iunie a acestui an bolile aparatului circulator au ucis în Argeș nu mai puțin de 313 persoane, iar tumorile maligne au fost responsabile pentru 116 decese.

Printre alte cauze: 28 de argeşeni au decedat ca urmare a unor afecţiuni digestive, 20 în urma unor boli respiratorii, 13 de diabet şi alți 5 de tuberculoză. În 17 cazuri cauza decesului a constat în „traumatisme sau otrăviri”.

Citiți și: Strigătul disperat al unui piteștean! Alexandru are nevoie de ajutor ca să trăiască!

În total, în luna iunie 2019 în județul Argeş au fost 558 de decese. Dintre acestea, 335 au avut loc la domiciliu sau în alte locuri (în urma unor accidente), iar restul în spitale.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90