Donaris 930 x 122

academica

FC ACADEMICA, RENEGATĂ DE SUPORTERII LUI FC ARGEŞ!

Fostele glorii ale fotbalului argeşean s-au întâlnit ieri la Muzeul Judeţean Argeş pentru a marca împlinirea a 61 de ani de la înfiinţarea echipei FC Argeş.

La evenimentul care a avut loc la Muzeul Judeţean Argeş au fost prezenţi oameni care au contribuit la realizarea unor performanţe aparte.Îi enumerăm pe Marin Radu II, Radu Nicolae, cunoscut ca Radu III, Ilie Bărbulescu, Remus Vlad, Bogdan Argeş Vintilă, Vali Năstase, Jean Vlădoiu, Viorel Moiceanu, Eduard Augustin, Mihai Ianovschi, dar şi Traian Dima, omul ce alături de Florin Halagian a condus echipa din 1972 ce aducea Piteştiului primul titlu de campioană.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită
Florin Tecău, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, a promis că va face tot posibilul pentru a sprijini revigorarea fotbalului argeşean.
„Este o bucurie şi o onoare pentru mine că mă aflu alături de oameni care au scris istorie pentru fotbalul argeşean şi pentru judeţul nostru. Judeţul nostru se poate remarca prin două mari lucruri. Primul este FC Argeş, şi al doilea Uzina Dacia. Vreau să facem tot posibilul ca fotbalul argeşean să renască şi culorile alb şi violet să fie din nou prezente în fotbalul românesc.”, a declarat Florin Tecău.
Unul dintre cele mai emoţionante mesaje la acest eveniment a fost rostit de către Mihai Ianovschi. Acesta a spus că tatăl său, Leonte Ianovschi, decedat recent, a murit cu ideea că FC Argeş continuă să existe. „Până când a murit l-am minţit cu toţii şi i-am spus că FC Argeş nu s-a desfiinţat.”, a declarat Mihai Ianovschi.
Reprezentantul Asociaţiei Suporterilor echipei FC Argeş, Florin Dobre, a spus că suporterii nu vor susţine noua echipă FC Academica Argeş. „FC Argeş ne-a oferit nouă foarte multe momente frumoase. Acum, suntem de părere că a venit momentul ca şi noi să oferim ceva înapoi acestui minunat club. De aceea am pornit acest proiect de a forma un nou FC Argeş, unul pur şi chiar dacă o vom lua de jos, de la nivel judeţean, am toată încrederea că vom putea ajunge unde ne dorim şi und este locul echipei FC Argeş. Noi nu suntem de acord ca o echipă de pe lângă o comună din Bucureşti să vină să joace la Piteşti şi să reprezinte ei noul FC Argeş. Noi avem un proiect al nostru şi chiar mă bucur că au fost multe persoane, multe foste glorii ce au răspuns favorabil la iniţiativa noastră”, a punctat Florin Dobre.
Echipa din Trivale îşi începea existenţa în fotbalul românesc în 1953 cu denumirea de Dinamo Piteşti. Anul trecut, clubul a intrat în insolvenţă.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90