930 x122 grota rece

caniculă

AVERTISMENT METEO. CE NE AȘTEAPTĂ DUMINICĂ ȘI LUNI

Avertisment meteo. Ce ne așteaptă duminică și luni. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis în urmă cu puțin timp o informare de disconfort termic și caniculă pentru duminică, 25, și luni, 26 iunie 2017.

Citiți și: Vremea în Argeș. Temperaturile vor depăși pragul critic

Potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de duminică, 25 iunie, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară după-amiază în Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei și local în Muntenia.

În aceste regiuni temperaturile maxime se vor încadra între 34 și 37 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să atingă sau chiar să depășească ușor pragul critic de 80 de unități.

Citiți și: Argeș. Avertizare pentru toată lumea! Nu e de joacă

Luni, 26 iunie, disconfortul termic se va accentua în sudul și estul țării, acolo unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități, iar în Oltenia și Muntenia vor fi frecvent temperaturi maxime de 35…37 de grade, informează Administrația Națională de Meteorologie.

ANM mai precizează că instabilitatea atmosferică va fi accentuată duminică după-amiaza și în special în noaptea de duminică spre luni în vest și nord-vest, iar luni după orele prânzului cu precădere în nord, în centru, la deal și la munte. Local vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90