930 x122 grota rece

perchezitii

PERCHEZIȚII ÎN ARGEȘ. BANDĂ VIOLENTĂ

UPDATE 2: Până în acest moment (ora 10), în urma perchezițiilor au fost ridicați 90.000 de lei, 9.500 de euro, telefoane mobile, laptopuri și documente. 46 de persoane vor fi duse la sediul D.I.I.C.O.T. pentru audieri.

Citiți și: Șofer imobilizat în trafic. Era căutat în toată lumea, dar l-au prins în Argeș

UPDATE 1: D.I.I.C.O.T. a emis un comunicat de presă în legătură cu perchezițiile de astăzi: „(…) În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând din anul  2013 pe raza județelor Dâmbovița, Argeș și Timiș s-a constituit un grup infracţional organizat cunoscut cu preocupări infracționale pe linia traficului de persoane, traficului de minori și proxenetismului.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat că victimele au fost atrase de stilul de viață opulent al membrilor grupului, fiind racolate prin metoda „lover boy” încă din perioada minoratului, din medii defavorizate, familii cu venituri mici sau dezorganizate.

Citiți și: Exclusiv. Șoferul mort într-un BMW de lux pe A1 lucra la LIDL. Cine era acesta

Ulterior, persoanele vătămate erau exploatate pe teritoriul României, iar după împlinirea vârstei de 18 ani erau exploatate sexual în țări precum Irlanda, Marea Britanie și Germania.

Tinerelor li se promitea faptul că banii obținuți din practicarea prostituției vor fi investiți în case și mașini pe care le vor avea împreună cu partenerii lor de viață, membri ai grupului infracțional organizat, însă de cele mai multe ori aceștia racolau și alte tinere pe care le exploatau sexual pe teritoriul Irlandei sau al altor țări, sub atenta supraveghere a membrilor grupului.

Întrucât membrii grupului au evitat să își achiziționeze bunuri în nume personal, de cele mai multe ori aceștia le-au înregistrat în numele tinerelor pe care le exploatau sexual, pentru a le câștiga încrederea. Totuși, în permanență suspecții își exercitau controlul asupra victimelor, în fapt fiind adevărații beneficiari ai bunurilor.

Cercetările efectuate au relevat faptul că gruparea infracțională era organizată pe baza principiului subordonării ierarhice, respectiv doi suspecți, soț și soție, erau liderii segmentului care funcționa în Irlanda, un alt suspect, liderul segmentului care funcționa în Germania, iar un alt membru al grupului își desfășura activitatea pe teritoriul Angliei, acesta din urmă aderând la grupul infracțional organizat la începutul anului 2017, cu intenția de a dezvolta gruparea infracțională pe teritoriul acestui stat.

Activitatea infracțională desfășurată în Irlanda, Marea Britanie și Germania era sprijinită prin activități de racolare și exploatare interne de către alţi membri ai grupului. (…)”

Acum: Percheziții în Argeș. La această oră, poliţiştii specializați în combaterea criminalității organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. descind la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale care s-ar ocupa cu traficul de persoane.

Polițiștii Direcţiei de Combatere a Criminalității Organizate, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., fac 17 percheziții domiciliare în județele Argeș (comuna Rătești), Dâmboviţa, Ilfov, Timiş, Sibiu, Vrancea şi Vaslui.

Este vizată o bandă care ar fi acţionat pe teritoriul Germaniei, Marii Britanii şi Irlandei.

Din cercetări a reieşit că membrii grupării ar fi recrutat tinere, majore și minore, pe care, prin ameninţări şi violenţe sau prin promisiuni ori contra cost, le-ar fi exploatat sexual. Sumele de bani obținute în urma activităților infracționale le-ar fi revenit suspecților.

Vor fi puse în aplicare 21 de mandate de aducere pe numele membrilor grupării, iar alte 23 de persoane vor fi aduse la audieri.

Acuzațiile sunt de trafic de persoane, trafic de minori și trafic de droguri.

La percheziții participă şi jandarmi. Vom reveni cu amănunte. (Foto: descriptiv)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3