930×122 CAPRA 5

Arges

COD PORTOCALIU DE INUNDAȚII ÎN ARGEȘ

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis cod portocaliu.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

„Ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în bazinul superior al râului Teleorman, se vor înregistra în continuare creşteri de debite, cu situarea nivelurilor peste cotele de inundație pe râul Teleorman-sector aferent s.h. Tătărăştii de Sus, în judeţele Argeş şi Teleorman. Pe baza informaţiilor actuale se prognozează în secţiunea staţiei s.h. Tătărăştii de Sus un nivel maxim de 245cm (+45 CI).”, anunță sursa citată.

Codul este valabil astăzi, până la ora 16.

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

Au fost alertate instituțiile abilitate din județ, în special Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș și Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea.

UPDATE: Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea face precizări printr-un comunicat de presă.

„Precipitațiile căzute și prognozate pentru următoarele zile în bazinul hidrografic Argeș-Vedea pot produce fenomene hidrologice periculoase pe cursurile de apă. Debitele vor fi în creștere pe majoritatea cursurilor de apă din bazinele râurilor Argeș și Vedea și din bazinul inferior al Oltului. În ultimele 24 de ore la stațiile hidrometrice monitorizate de Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea au fost înregistrate precipitații generalizate: maxima 45, 6 l/mp la Bahna Rusului, pe râu Doamnei.

Pe 27.11.2015 a fost transmisă tuturor Sistemelor de Gospodărire a Apelor din administrare și tuturor instituțiilor implicate în gestionarea situațiilor de urgență din județelele vizate Avertizarea Hidrologică nr. 49, referitoare le scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice Desnăţui, Jiu, Olt, Călmăţui, Vedea, Argeş, Ialomiţa, Buzău, Râmnicu Sărat, Bârlad, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare. Astfel este instituit:

COD GALBEN

-În intervalul 27.11.2015, ora 14 – 29.11.2015, ora 16, pe râurile din bazinele hidrografice Călmăţui și Vedea (judeţele Olt, Teleorman şi Argeş)

-În intervalul 27.11.2015, ora 18 – 29.11.2015, ora 16, pe râurile din bazinul hidrografic Argeş (judeţele Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu şi Ilfov) și pe afluenţii Oltului inferior (judeţele Gorj, Vâlcea, Olt, Dolj şi Argeş).

COD PORTOCALIU

-În intervalul 28.11.2015, ora 3 – 29.11.2015, ora 6, pe râurile din bazinele hidrografice Călmăţui (judeţele Olt şi Teleorman), Vedea superioară (judeţele Olt şi Argeş), Teleorman superior şi mijlociu şi afluenţii mici ai râului Vedea de pe sectorul inferior (judeţele Argeş şi Teleorman), Neajlov superior şi mijlociu (judeţele Argeş, Dâmboviţa şi Giurgiu) şi Sabar (judeţele Argeş, Dâmboviţa, Ilfov şi Giurgiu).

Echipele operative ale ABA Argeș-Vedea monitorizează evoluția fenomenelor pe cursurile de râu și intervin în funcție de situațiile apărute. La nivelul serviciilor specializate a fost instituită prezența permanentă a personalului.”, precizează ABAAV. (Foto: Arhivă)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90