930 x122 grota rece

campulung

DEȘEURILE TOXICE DIN CÂMPULUNG, GREU DE „UCIS”

Echipa mixtă de control constituită prin ordin al prefectului de Argeș, Mihai Oprescu, a verificat la punctul de lucru din Câmpulung Muscel al societății ieșene GLOBAL ECO CENTER SRL, aflat pe platforma defunctei uzine ARO, stadiul respectării obligațiilor de mediu stabilite în sarcina operatorului în momentul încetării activității.

Citiți și: Apare o nouă Centură ocolitoare în Argeș!

Obligațiile de mediu trebuie duse la îndeplinire de administratorul special și au fost dispuse de Agenția pentru Protecția Mediului Argeș pe 31 octombrie anul trecut, în baza unui grafic de evacuare a deșeurilor periculoase și nepericuloase de pe amplasament.

Potrivit Instituției Prefectului, controlul a scos la iveală faptul că operatorul a dus la indeplinire doar parțial etapa I din măsura de evacuare, etapă care avea ca termen de finalizare data de 31 decembrie 2014. Mai exact, din cantitatea de 315 tone au fost evacuate numai 14 tone!

Citiți și: Argeș. Un Citroen a luat foc: Intervenție de urgență!

Autoritățile au decis ca echipa de control să revină pe amplasament după 31 martie, pentru a verifica stadiul realizării etapei a II-a a măsurii de evacuare a deșeurilor periculoase.

„În funcție de cele constatate, vor fi luate măsurile legale care se impun.”, anunță Instituția Prefectului.

Amintim că în octombrie 2013 la depozitul de deșeuri periculoase (toxice) și nepericuloase deținut atunci pe platforma fostei uzine ARO de o societate comercială din Iași, GLOBAL ECO CENTER SRL, a izbucnit un incendiu. Depozitul din Câmpulung funcționa într-un spațiu închiriat de la Landmark Management, firma care, cu ani în urmă, a preluat platforma pe care se fabricau cândva cunoscutele mașini de teren ARO.

Mai multe detalii puteți citi aici: http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/ancheta-de-la-depozitul-cu-substane-toxice-concluzii-preliminare/ și http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/dupa-pasti-control-la-depozitul-din-campulung-de-deseuri-toxice/.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90