930 x122 grota rece

cod galben

REVIN NINSORILE! COD GALBEN

Revin ninsorile! Cod galben. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis cu puțin timp în urmă două coduri galbene de ninsori însemnate cantitativ și viscol.

Citiți și: Vine potopul: Cod galben de viituri în Argeș!

Primul cod este valabil și pentru jumătatea de nord a județului Argeș, în perioada 1 decembrie, ora 17 – 2 decembrie 2016, ora 8.

Potrivit ANM, în intervalul de timp menţionat aria ninsorilor va cuprinde treptat toate zonele de munte şi regiunile nordice şi centrale. Îndeosebi în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni, cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 20-25 l/mp, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze la rafală de 50-60 km/h şi, mai ales în zona montană înaltă, de peste 65-75 km/h, viscolind ninsoarea şi reducând semnificativ vizibilitatea. În Banat şi Crişana se vor semnala precipitaţii mixte, care vor favoriza, pe arii restrânse, formarea poleiului.

Citiți și: Argeș. Fenomene meteo periculoase în următoarele ore!

Al doilea cod galben este valabil pentru întreaga țară, în perioada 2 decembrie, ora 8 – 3 decembrie 2016, ora 2.

Conform ANM, în intervalul de timp precizat vor fi perioade în care vântul va avea intensificări în Crişana, Banat, Oltenia şi Muntenia, iar în seara zilei de vineri, 2 decembrie, şi în prima jumătate a nopţii de vineri spre sâmbătă (2/3 decembrie), mai ales în Dobrogea şi în sudul şi centrul Moldovei. Rafalele vor depăşi 55-65 km/h şi pe arii restrânse 70-75 km/h. Local, în aceste regiuni se vor semnala precipitaţii mixte, care vor favoriza formarea poleiului.

În nordul şi centrul ţării, dar mai ales în zonele de munte va continua să ningă însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificări susţinute, viscolind şi troienind zăpada. În special în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, vântul va sufla tare, cu peste 90-100 km/h, viscolind puternic şi troienind zăpada, iar vizibilitatea se va reduce la sub 50 de metri.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90