SMART KIDS 930X122

costin andrei oncescu

ARGEȘEAN DE AUR LA OLIMPIADA INTERNAȚIONALĂ DE INFORMATICĂ

Olimpicii români au cucerit 10 premii (2 medalii de aur, 5 de argint, 2 de bronz şi o menţiune) la a XXIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada. Olimpiada s-a desfăşurat în perioada 15-23 iulie 2016 în Yakutsk (Republica Saha/Federaţia Rusă). Elevii români au fost premiaţi la toate cele 4 discipline din concurs: chimie, matematică, informatică şi fizică.

Citiți și: Copii de la SmartyKids, pe podium la Campionatul Internațional din Egipt!

Printre medaliați se numără și un argeșean. Costin Andrei Oncescu (clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel) a obținut medalia de aur la informatică!

Potrivit Ministerului Educației Naționale, în funcţie de probele susţinute, olimpicii români au înregistrat următoarele rezultate:

Citiți și: O probă de bacalaureat va deveni mult mai grea

ChimieAnamaria Leonescu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti) şi Cristian Tudor Cozma (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi) – medalii de argint, respectiv Daniel Cristian Ungureanu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) – medalie de bronz.

Matematică: Lenca-Iarina Cuturela (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) – medalie de aur şi Andrei Ghigheci (clasa a IX-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti) – medalie de argint.  Din echipa de matematică a făcut parte şi Andra-Elena Mircea (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „Unirea” din Focşani).

InformaticăCostin Andrei Oncescu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, județul Argeș) – medalie de aur, Alexandru Petrescu (clasa a IX-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti) – medalie de argint şi Laura Ioana Georgescu (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) – menţiune.

FizicăPetru Cotruţ (clasa a X-a) – medalie de argint şi Anca Drăgulescu (clasa a XI-a) – medalie de bronz. Din echipă a făcut parte şi Silviu Adrian Predoi. Cei trei elevi provin de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Au participat peste 150 de competitori din 6 ţări.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA