Donaris 930 x 122

costin andrei oncescu

ARGEȘEAN DE AUR LA OLIMPIADA INTERNAȚIONALĂ DE INFORMATICĂ

Olimpicii români au cucerit 10 premii (2 medalii de aur, 5 de argint, 2 de bronz şi o menţiune) la a XXIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada. Olimpiada s-a desfăşurat în perioada 15-23 iulie 2016 în Yakutsk (Republica Saha/Federaţia Rusă). Elevii români au fost premiaţi la toate cele 4 discipline din concurs: chimie, matematică, informatică şi fizică.

Citiți și: Inspectoratul Şcolar Argeş: „S-a scris o poveste fără pereche”

Printre medaliați se numără și un argeșean. Costin Andrei Oncescu (clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel) a obținut medalia de aur la informatică!

Potrivit Ministerului Educației Naționale, în funcţie de probele susţinute, olimpicii români au înregistrat următoarele rezultate:

Citiți și: ELEV DIN ARGEȘ, MEDALIAT OLIMPIC INTERNAȚIONAL LA INFORMATICĂ

ChimieAnamaria Leonescu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti) şi Cristian Tudor Cozma (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi) – medalii de argint, respectiv Daniel Cristian Ungureanu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) – medalie de bronz.

Matematică: Lenca-Iarina Cuturela (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) – medalie de aur şi Andrei Ghigheci (clasa a IX-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti) – medalie de argint.  Din echipa de matematică a făcut parte şi Andra-Elena Mircea (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „Unirea” din Focşani).

InformaticăCostin Andrei Oncescu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, județul Argeș) – medalie de aur, Alexandru Petrescu (clasa a IX-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti) – medalie de argint şi Laura Ioana Georgescu (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) – menţiune.

FizicăPetru Cotruţ (clasa a X-a) – medalie de argint şi Anca Drăgulescu (clasa a XI-a) – medalie de bronz. Din echipă a făcut parte şi Silviu Adrian Predoi. Cei trei elevi provin de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Au participat peste 150 de competitori din 6 ţări.

SPALATORIE MURAY  555×222

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3