Donaris 930 x 122

ion georgescu

(VIDEO) A AVUT LOC RECEPȚIA NOULUI SPITAL MIOVENI

A avut loc recepția noului Spital Mioveni. Începute în martie 2016, lucrările la noul Spital Mioveni s-au încheiat, astăzi având loc recepția obiectivului, singurul spital de stat construit din temelii în România după 1989.

Citiți și: 3.000 de lei pentru fiecare nou-născut în acest oraș din județ

https://www.facebook.com/epitesti/videos/416313965680998/UzpfSTEwMDAwMTg5MTI1MDg5MzpWSzozMDE4MjA5MjY1MDcwOTg5/?multi_permalinks=3018209265070989&notif_id=1567699830935214&notif_t=group_activity

La eveniment au participat și premierul Viorica Dăncilă și ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Gazdă a fost primarul orașului, Ion Georgescu.

Citiți și: Accident grav, cu două mașini. O șoferiță de 25 de ani, rănită

Momentul a fost marcat de administrația publică locală printr-o serie de evenimente publice.

Astfel, la primele ore ale dimineții, în Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia a avut loc un seminar la care au fost discutate teme de actualitate din domeniul medical și a fost făcută o prezentare din punct de vedere tehnic și arhitectural a noului spital.

Ceremonia de recepție a clădirii a fost precedată de o slujbă de sfințire oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Cu această ocazie, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului i-a oferit primarului Ion Georgescu distincția eparhială ,,Sf. Neagoe Vodă Basarab”.

La acest eveniment important au participat oficialități centrale, județene, locale, medici de renume și invitați din străinătate.

După recepția de astăzi, va urma o perioadă în care vor fi obținute toate avizele necesare pentru funcționare, în care va fi testată aparatura medicală și vor fi făcute angajări. Deschiderea efectivă a spitalului pentru pacienți va fi peste câteva luni, conform conducerii Primăriei Mioveni, la o dată care va fi anunțată.

Construirea noului spital orășenesc, potrivit celor mai exigente norme europene în domeniu – dotat cu aparatură medicală de top și în care se vor implementa tehnologii medicale moderne – reprezintă cel mai important proiect realizat în Mioveni în cei 30 de ani de existență ai acestui  oraș industrial.

Spitalul are subsol, parter și 6 etaje, 250 de paturi, 6 secții și compartimente specializate, fiind dotat cu angiograf pentru intervenții cardio-vasculare, aparatură de radiologie la cel mai înalt nivel cu rezonanță magnetică nucleară, computer tomograf, aparate de radiologie fixă și mobile, echipamente pentru intervenții minim invazive, dar și cu echipamente și sisteme moderne de ventilație, de filtrare și transport aer către fiecare etaj, separate (AICI, amănunte). (Material video realizat de Elena Picu și Mihai Neacșu)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90