930 x122 grota rece

autostrada

CERERE EXPRESĂ PENTRU AUTOSTRADA PITEȘTI-SIBIU: ACCELERAȚI!

Cerere expresă pentru autostrada Pitești-Sibiu: Accelerați! Comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Crețu, avertizează din nou Guvernul cu privire la întârzierea proiectului autostrăzii Pitești-Sibiu.

Citiți și: Anunțul zilei despre Autostrada Pitești – Sibiu!

Într-un interviu acordat Mediafax, Corina Crețu cere accelerarea procedurilor pentru începerea, în sfârșit, a lucrărilor.

“În ceea ce priveşte Sibiu-Piteşti, este un proiect întârziat. Din punctul nostru de vedere, nu poate fi începută construcţia mai devreme de 2019 şi este un proiect fanion pentru Uniunea Europeană, deoarece conectează de la Nord la Sud, de la Rotterdam la Constanţa, întreaga Uniune Europeană.

Citiți și: Spaima șoferilor! Se întâmplă pe Autostrada București – Pitești!

Este tronsonul lipsă, de altfel, singurul tronson lipsă dintre Rotterdam şi Constanţa.

De accea am spus că trebuie accelerate pregătirile, pentru că, din păcate, ne aflăm în faza studiilor de fezabilitate de mulţi ani şi au început licitațiile pe tronsonul 1 şi 5 fără a se obţine avizul de mediu, fapt care a fost criticat de Comisie, pentru că în funcţie de avizul de mediu vom şti dacă vom putea finanţa sau nu aceste tronsoane.

Tronsoanele doi, trei şi patru sunt cu atât mai dificile, pentru că traversează direct munţii.”, a declarat pentru Mediafax comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Crețu. AICI poate fi citit interviul integral.

Amintim că zilele trecute Crețu a făcut iar un apel către Ministerul Transporturilor pentru gărbirea acestui proiect major de infrastructură rutieră, care ar urma să primească finanțare europeană (AICI, subiectul pe larg).

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90