930 x122 grota rece

colegiul bratianu

ECO BRĂTIANU, PROIECT DE SUCCES LA COLEGIU

Eco Brătianu, proiect de succes la Colegiu. Într-o societate de consum, producătoare de deșeuri în cantități din ce în ce mai mari, care dăunează mediului înconjurător, elevii Colegiului Național ”Ion C. Brătianu” din Pitești, coordonați de mai multe cadre didactice, s-au implicat într-un program extrașcolar: ecOprovocarea.

Citiți și: Exclusiv. Poliția, OFICIAL despre știrea care ZGUDUIE România!

Este un program care îi motivează și îi îndrumă pe tineri ”pentru a deveni lideri în domeniul protejării mediului, care îi învață să-și asume responsabilitatea, atât față de propriile lor comportamente, cât și față de problemele din comunitate care au legătură cu mediul înconjurător.

Citiți și: Întâlnirea minților: Dulcan luminează „Brătianu”!

Prin metode non-formale, elevii își îmbunătățesc cunoștintele despre starea actuală a mediului, iar prin organizarea de activități de protejare a acestuia își îmbunătățesc abilitățile de leadership, învață să lucreze și să comunice în echipă, să negocieze”, se menționează pe site-ul programului.

ecOprovocarea este structurat în 5 categorii: reciclare, plantare de arbori, igienizare, campanii de conștientizare și târguri de economie circulară. Din acest program fac parte unități de învățământ din întreaga țară.

Unul dintre cadrele didactice care îi îndrumă pe elevii de la ”Brătianu”, colegiu aflat pe primul loc la categoria reciclare a programului, este Cristina Atanasescu, profesor de biologie.

”Consider că doar o populație educată va putea îmbunătăți calitatea mediului și prin aceasta calitatea vieții. Educaţia trebuie, deci, să fie o parte integrantă a soluţiei.

Programul extrașcolar ecOprovocarea a fost creat de asociația ViitorPlus, în urmă cu 9 ani, din dorința de a acoperi nevoia de educație pentru mediu a tinerelor generații.

Colegiul Național ”Ion C. Brătianu” din Pitești s-a înscris pentru prima dată în acest concurs. Noi, ”brătienii”, prin proiectul ecOprovocarea, încercăm să trezim în fiecare individ responsabilitatea față de el însuși, dar și față de semenii lui, pentru ca împreună să menținem planeta cât mai curată! Noi ne-am lăsat ecOprovocați. Voi?”, este mesajul transmis de profesoara Cristina Atanasescu.

La ”Brătianu”, ”motorul” proiectului este profesoara Carmen Moțoescu. Este o inițiativă la care participă, alături de elevi, și cadre didacticele Mihaela Pricolici și Nicoleta Barbu. Proiectul este susținut și de Iulia Guțu, bibliotecar, Alina Manea și Florica Dumitru, directoarele instituției de învățământ, Sanda Bâtan, consilier educativ, și contabila Elena Andrei.

Detalii despre acțiunile din acest program ale elevilor Colegiului ”Brătianu” puteți afla de pe pagina de Facebook Eco Brătianu. Unul dintre proiectele organizate de ”brătieni” în acest program a fost organizat la începutul acestei luni: un târg de mărțișoare din obiecte reciclate.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3