HerasMed (930 x 122 px)

leordeni

ACUZAȚII GRAVE DE PE PATUL UNUI SPITAL COVID DIN ARGEȘ

O pacientă internată la spitalul Leordeni susţine că este o situație de nedescris prin care trece ea, dar și ceilalți bolnavi de COVID-19 aflați în respectiva unitate medicală.

Citiți și: Ce s-a întâmplat cu fata care a fugit de acasă? Poliția încă face verificări

Redăm în continuare scrisoarea pacientei de la Leordeni.

Sunt internată de 10 zile la spitalul Leordeni, timp în care am fost tratată, atât eu, cât și ceilalți pacienți, ca niște animale.

Citiți și: Pacient Covid la ATI vreme de 8 luni, nevoit să înveţe să meargă şi să vorbească din nou

Este ceva de nedescris, dușurile, chiuvetele, toaletele care ar fi trebuit să fie mediu steril pentru acest virus reprezintă un focar de infecție, coșurile de gunoi stau și câte două zile necurățate, în saloane sunt gunoaie pe sub pat și după frigidere. Singuri ne dezinfectăm ușile,  noptierele…

 

 

Comportamentul asistentelor și medicilor este dezonorant. Medicamentele ne sunt desfăcute din folie și ni se aruncă pe așa zisele noptiere, toată ziua nu ni se ia o tensiune, o temperatură, trec pe la noi doar dimineața și atunci că sunt nevoiți să ne lase și tratamentul pentru seară.  În rest, nu vine nimeni. De pildă, am sunat medicul de gardă seara la ora 9 să întreb dacă vine în vizită la pacienți, răspunsul a fost următorul: „Nu vin dragă, ne vedem mâine”, ținând cont că nu ne-a vizitat niciun medic, am ajuns să ne milogim de ei să ni se dea tratamentul. (CLICK PE IMAGINI PENTRU MĂRIRE

 

 

Au fost sesizaţi și cei de la DSP, însă fără rezultat, la externare au fost pacienți care au plecat acasă la 11-12 noaptea din cauză că nu anunță salvarea ca sunt pacienți de dus acasă”.

Managerul Spitalului Leordeni neagă total acuzațiile 

Contactat telefonic, Marian Clipici (foto), manager al Spitalului din Leordeni, a respins categoric acuzațiile.

 

 

Vă spun clar şi adevărat că nu se întâmplă aşa. Şi medicii, şi asistentele stau şi opt ore ca să treacă pe la fiecare, să fie consultaţi, în combinezoane. Întrebaţi şi alţi pacienţi ca să vă daţi seama. Toată lumea este mulţumită de condiţiile de cazare, de mâncare, de tot. Spitalul e compartimentat pe zone, sunt respectate toate măsurile. Mai mult, anul trecut am renovat tot prin saloane: zugrăvit, parchet, mobilier, paturi – totul e nou. Mai sunt însă pacienţi cu anumite probleme, care ţipă prin salon. Nu vreau să jignesc pe cineva, dar vin şi pacienţi care au anumite probleme psihice. Sunt mai recalcitranţi, se ceartă cu personalul medical.

L-am întrebat pe manager cum e gestionată situaţia în funcţie de gradul de ocupare a paturilor.

„Spitalul are 93 de paturi, dar folosim un total de 63 pentru a respecta circuitele (zonă verde, zonă galbenă, zonă roşie) şi măsurile de siguranţă. Acum avem 58 de pacienţi, deci mai sunt cinci paturi libere. Spitalul este acum numai pentru pacienţi COVID-19. Cu medicii stăm bine, mulţumim lui Dumnezeu. Avem şase medici pneumologi. Au fost zile în care au stat şi opt ore fără să iasă de pe secţie„, a precizat Marian Clipici.

Vă mărturisesc că avem pacienţi care după ce s-au externat au lăudat cadrele medicale şi condiţiile pe care le-am oferit.

În final, l-am întrebat pe managerul Spitalului Leordeni despre gestionarea cazurilor care se agravează şi necesită terapie intensivă.

Nu avem secţie de ATI, dar avem concentratoare de oxigen. Dacă se agravează foarte rău, transferăm la alte spitale: ori la Câmpulung, dar şi la Bucureşti sau Craiova„, a conchis managerul Clipici.

 

Kaia 555×222
Pizza Sapori Italia 570 90