930×122 CAPRA 5

camere de supraveghere

Exclusiv. Medicii ATI, front comun față de șefa Spitalului: Nu am fost consultați!

Camerele de supraveghere montate de conducerea Spitalului Județean de Urgență Pitești în saloanele ATI au creat numeroase nemulțumiri în rândul medicilor din această unitate sanitară.

Citiți și: Medic de SUPER TOP, șef la ATI din „Județean”! A profesat în Marea Britanie

Medicul neurolog Adriana (Eva) Blăjan a fost prima care a criticat public, pe pagina personală de Facebook, această decizie, catalogând-o drept o practică ilegală, care are ca scop intimidarea personalului medical. Subiectul pe larg, AICI: Exclusiv. Pitești: Medic revoltat: „Devenim actori de filme XXX”.

Citiți și: Pitești. Ultimul drum al medicului Frătoaica. Imaginile suferinței

Ulterior, ePitești a luat legătura și cu managerul SJUP – Adriana Molfea, care ne-a declarat că scopul principal este securitatea pacientului, iar nemulțumirile vin doar din partea unui singur medic care are o părere greșită. Subiectul pe larg, AICI: Molfea, manager SJU Pitești: „Părerea este a unui medic, noi avem 240”.

În urmă cu puțin timp, trei medici ATI ai Spitalului Județean de Urgență Pitești ne-au contactat la redacție pentru un punct de vedere oficial.

Este vorba despre doctor Denisa Vlăiescu – medic specialist ATI și coordonator al secției de ATI

– doctor Petru Bulgar – medic primar ATI

– doctor Luminița Galbenu – medic primar ATI

„Spitalul Județean are trei medici ATI. Aceste camere înlocuiesc resursa umană?”

„Spitalul Județean are și medici ATI. Trei la număr.

Sunt mulți? Sunt puțini? Poate ne răspunde conducerea spitalului.

În ceea ce privește montarea camerelor video, menționăm că nu am fost consultați. Decizia a fost luată fără acordul personalului din secție.

Dacă tot vorbim despre securitatea pacientului, cum poate asigura un medic ATI asistență medicală la 35 de pacienți, plus urgențele chirurgicale din tot județul Argeș și zonele limitrofe?

Activitatea din ATI implică stres major. Oare aceste camere înlocuiesc resursa umană?

Până în acest moment nu au făcut altceva decât să încalce intimitatea pacientului și să crească nivelul de stres al personalului”, au declarat cei trei medici ATI ai SJU Pitești, în exclusivitate pentru ePitesti.ro.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

16 comentarii

  • Maria spune:

    La Spital Mioveni au și cei de acolo camere în ATI nu au ieșit la presa și la Sp de Ped dacă ar fi un medic ATI al lor, cu norma intreaga, ar fi mega încântați, doi deja e vis.. la 3 nimeni nu visează asa departe.

  • Bogdan spune:

    Camerele de supraveghere montate la Ati sunt foarte bune : se poate determina exact promptitudinea cu care sunt tratați bolnavii : se așteaptă cu orele pentru ca un medic de la Ati sa acorde primul ajutor !

  • Cami spune:

    Să pună și la București

  • Dr. Florian Badea spune:

    Nu cred că mi-ar conveni să apar intubat sau când mi se schimbă sonda urinară. Aș da in judecată unitatea pentru încălcarea dreptului la intimitate. De acord cu medicii ATI ai Spitalului. Se încalcă flagrant drepturile pacientului.
    De altfel cred ca asociația pacienților din România va reacționa.

  • Anca spune:

    La 3 medici ATI sa ziceți mersi dacă apuca cineva sa mai acorde ajutor de urgență. Asta înseamnă să fii prost! Să judeci și să condamni niste oameni hamaliti la maxim până peste limitele fizice in loc sa vă luați de directori că nu mai scot 10 posturi de medici la concurs să fie personal! Dar când ești prost ai impresia că a fi medic ATI e floare la ureche și bieții de ei se plictisesc. Poporul și pacientul român își merită soarta atâta timp cât nu știe decât să înjure medici.

  • Damian spune:

    Problema este ca sunt locuri scoase la concurs de medici ATI dar nu se înscrie nimeni din cauza ca se ia șpagă de la pacienți.

  • Marinel spune:

    Cineva scrie ca la pediatrie este decât un medic ATI.Dar întreb.La cati copii?Cumva la 30 .În niciun caz

  • Nicolae Popescu spune:

    D-lor medici ATI, știm că aveți o muncă extrem de stresanta, dar mai știm că aveți niște salarii frumoase, la care se adaugă sporuri consistente . Stresul despre care vorbiți datorat de prezența camerelor se referă oare la intimitatea pacientului sau în subliminal, la îngreunarea primirii spagii ? Informațiile de pe camere nu sunt publice, pot fi securizate și pot apăra intr-o situatie delicată , atât pe medici cat si pe pacienți . De ce in alte spitale din țară, ca să nu mai vorbim din țări civilizate sunt acceptate camerele, iar primirea șpagii, știți bine că poate duce chiar la pierderea dreptului de a profesa !

  • Nae spune:

    ohoho, sa vezi ce liniste e noaptea la ATI, dorm „hamalitii” de zbarnaie ferestrele, de aia nu le convine sa fie supravegheati.
    Cat despre camere, doar nu le-au pus ca sa transmita live pe facebook, e circuit inchis

  • ELENA SULTANA spune:

    Foarte târziu dar m ai bine decât niciodată,sa se poată demonstra cata atenție se acorda pacientului care ajunge pe acesta secție,am avut o experienta foarte neplăcută cu personalul de la ATI.Daca își fac datoria de ce sunt afectați de aceasta măsura?
    Secția ATI m -ai are și alt personal,asistente,infirmiere,care au alte preocupări decât cele aflate în fișa postului.

  • Anonim spune:

    Intrati pe acest site: https://alexnedea.ro/rata-spagii-din-spitale/
    Veti vedea ca Spitalul Judetean Arges este pe locul 1 in Romania in ceea ce priveste „spaga ceruta de medici de la pacienti”, cu un procentaj de 8,54%, si este vorba doar de pacientii care au avut curaj sa recunoasca faptul ca medicul le-a cerut spaga pentru a efectua actul medical. Nu sunt luati in calcul cei care nu au avut curaj sa recunoasca (lucru de inteles) si nici cei care au dat spaga din „proprie initiativa” (a se citi „fiindca medicul s-a uitat cu subinteles la el”). Pe mine nu ma mira faptul ca un spital plasat pe locul 1 are si medicii cei mai guralivi cand vine vorba de camerele alea video, spaga si nesimtirea merg mana in mana. Si ganditi-va bine la urmatorul aspect: 8, 54% (repet, fara pacientii care n-au avut curaj sa recunoasca) inseamna ca aproape 1 pacient din 10 dintre cei care intra in spital are tratamentul conditionat explicit de un medic de furnizarea spagii… Adica, „nu dai banii, n-ai decat sa crapi!” Despre ce mai vorbim in acest articol?…

  • Ioana spune:

    Oare decembrie trebuia sa fie întrebați? De ce se tem?

  • gogu spune:

    Am citit azi, 01.03.2023 ca un reporter Recorder a facut un top al spitalelor unde sa da șpagă. Nu pot insera link catre articol. Ce sa vezi, Spitalul din Pitesti pe locul I !!! Sa fie instalarea asta o reactie la acel clasament?

  • Avram spune:

    Pai este bine ca spitalul se claseaza pe primul loc la spagi. Este meritul managerului acestui spital . Lăsând gluma la o parte eu am impresia ca sunt 2 clanuri de doctori in spital care vor sa pună mana pe conducere. Și as mai avea ceva de spus cei care spun ca se ia mita în acest spital sa spună și cui ia dat ca sunt uni medici care nu ar trebui băgați în aceasta mizerie.

  • Ioana spune:

    Sigur circuitul camerelor este inchis.
    Nu au de ce sa se simta jenati domnii doctori de existenta lor, nu le ia nimeni meseria si harul. Camerele sunt pe strada, in institutii, in scoli si gradinite. Peste tot sunt solicitate si acceptate. Am fost in spital de curand la o ora matinala, tot personalul motaie . Nu este motiv de suparare.

  • Un Apartinator spune:

    Stimata conducere a Consiliului Județean Arges și a Spitalului de Urgenta Arges,
    Din experienta avuta la spitalul Județean consider ca situația este grava, dacă nu dramatica. Personal am avut discutii fata-n fata cu cei trei medici de la ATI, despre stare unei paciente. Abordarea d-lor medici a fost una de intimidare și umilință. Nu mi-a venit sa cred ca niște oameni (nu pot fi numiți medici) lucrători în sistemul PUBLIC DE SANATATE, pot avea atâta tupeu și nesimțire. Acești oameni au depus un juramint, de ce? Singuri fără sa-i tortureze cineva si-au ales aceasta meserie nobila, numita MEDIC. De ce contribuim lunar la Casa de Sănătate? Cumva, Spitalul Județean este privat? Salariile sunt asa de mici incit nu pot acoperi coșul zilnic?
    Aceste întrebări sunt pt. dl. MINZINA
    În ceea ce privește asistentele, infirmierele, brancardierii, etc. sunt stat în stat. Am auzit undeva ca exista FISA POSTULUI, cu drepturi și obligații, cu atribuțiile fiecăruia. Cine sa-i tragă la răspundere cind o asistenta îl ia peste picior pe un reputat medic, venit sa se intereseze de un pacient. Oare asistentele stabilesc bunul mers al secției ATI? Cit despre UPU este jale mare. Cind vom fi intimpinati de un personal medical BINE CALIFICAT, cu fata umana si compasiune? întrebari pt. d-na manager.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90