EcoMoto 930×122

autostrada sibiu-pitesti

A fost semnat contractul pentru lotul 4 al autostrăzii Sibiu – Pitești

Luni, 15 noiembrie, a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii 4 a autostrăzii Sibiu-Pitești cu antreprenorul PORR, acelaşi constructor care lucrează deja pe primul lot, între Sibiu şi Boiţa (13 km).

Citiți și: Noutate de ultim moment pe Autostrada Sibiu-Pitești! S-a anunțat

Semnarea acestui contract se întâmplă după o întârziere de mai bine doi ani de la licitație, cauzată de contestațiile depuse, potrivit spuselor lui Dan Vîlceanu, ministrul interimar al Transporturilor.

„Sunt bucuros să mă aflu aici la această semnare ce marchează un moment foarte important pentru Autostrada Sibiu-Piteşti. După mai bine de 2 ani, am reuşit astăzi să semnăm contractul pentru Secţiunea 4, o porţiune de drum ce prezintă câteva caracteristici aparte, vorbim de 12 poduri şi de un tunel cu o lungime de peste 1.300 de metri. Am încredere că relaţia dintre CNAIR şi antreprenor va fi una extrem de bine închegată pentru a duce la bun sfârşit construcţia acestei secţiuni a autostrăzii”, a declarat Dan Vîlceanu.

Citiți și: Record de defrișări pentru Autostrada Sibiu-Pitești

Lotul 4 are o lungime de 10 kilometri între Curtea de Argeş şi Tigveni, iar potrivit unui comunicat citat de Agerpres, valoarea contractului este de 1.678.873.121,77 lei fără TVA, iar finanţarea va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile.

De asemenea, contractul prevede 16 luni pentru proiectare, 44 de luni perioada de execuţie a lucrărilor şi 120 de luni perioada de garanţie a lucrărilor.

Se vor realiza lucrări complexe în cadrul contractului cum ar fi:

– construirea a 12 poduri, pasaje şi/sau viaducte, având o lungime medie de 230 de metri dintre care, cel mai lung fiind viaductul de la km 84+341, în lungime de 630 de metri;

– construirea unui tunel în lungime de 1.350 de metri, în zona de traversare a dealului Momaia, judeţul Argeş.

Foto descriptiv: Digi24

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90