930×122 CAPRA 5

carmen salub

CONCERTE LA SUPRAPREȚ PENTRU PITEȘTENI!

Concerte la suprapreț pentru piteșteni! După cum v-am anunțat, pentru concertul și focul de artificii de pe data de 1 decembrie 2018 municipalitatea a plătit, prin Centrul Cultural Pitești, nu mai puțin de 30.000 de euro. The Motans și Provincialii sunt trupele care au concertat anul trecut în Pitești cu ocazia Zilei Naționale a României.

Citiți și: Salarii mai mari și mai bune și la Centrul Cultural Pitești. Cât câștigă directoarea

Dacă pentru focul de artificii au fost dați în jur de 7.500 de euro, pentru prestația celor două formații, scenă acoperită, lumini și tehnică de scenă și personal tehnic calificat s-au plătit nu mai puțin de 22.626 de euro.

Care este tariful artiștilor și ce sume, din banii bugetului local, se duc spre celelate servicii (scenă sau lumini)? ePitești a contactat un impresar pentru a ne oferi mai multe amănunte despre aceste pachete.

Citiți și: Filarmonica Pitești, pe ritmuri de jazz simfonic american

Astfel, tariful trupei The Motans este de 4.900 de euro plus TVA (concert de 45 de minute). Formația Provincialii are un tarif de 4.500 de euro, la care se adaugă TVA (pentru un spectacol de 60 de minute).

La aceste sume se adaugă transportul, cazarea (la un hotel de minimum 3 stele) și masa pentru 11 persoane în cazul The Motans și 16 când vine vorba de Provincialii. La un simplu calcul și folosind tarifele minime de pe piața piteșeană la cazare și masă, ajungem la un cost total pentru cele două trupe de aproximativ 13.000 de euro (TVA inclus).

Asta înseamă că până la cei peste 22.600 de euro, municipalitatea a plătit scena, luminile, tehnica de scenă și personalul tehnic. Sunt cel puțin 9.600 de euro dați pentru aceste servicii. Și nu o singură dată, ci la fiecare eveniment similar pe care Primăria, prin Centrul Cultural Pitești, îl organizează în oraș.

Problema nu este că au loc astfel de spectacole. Problema este că, în loc să plătească de 4-5 ori pe an aproape 10.000 de euro pentru acest gen de servicii, Primăria ar putea cumpăra (și) o scenă. Mai mult ca sigur artiștii nu renunță la personalul propriu calificat, însă cel mai probabil nu ar avea probleme dacă și-ar susține concertele pe o scenă care ar aparține orașului.

Factori de decizie atunci când vine vorba despre asemenea evenimente sunt primarul Cornel Ionică, viceprimarul Laurențiu Zidaru, directorul Direcției de Dezvoltare Locală din Primăria Pitești, Dan Teodorescu, și, bineînțeles, directorul Centrului Cultural Pitești, Carmen Salub.

Ce spuneți, domnilor, organizăm spectacole la costuri minime pentru piteșteni sau umflăm prețurile (ca de obicei, putem spune!) și găsim motive (scenă, sunet, lumini) pentru a ajunge cu prețul unde „trebuie”?

De ce de ani de zile organizati spectacolele doar cu o firmă, Sublime Entertainment Acengy S.R.L.?

Sunt întrebări la care sunteți obligați să răspundeți pentru că toate spectacolele sunt organizate pe banii piteștenilor, nu îi scoateți din propriile dvs. buzunare! Ce ziceți de o mai mare transparență când vine vorba de cheltuirea banului public?

Precizăm și că, dacă în urmă cu un an sau doi, municipalitatea plătea până la 40.000 de euro pentru un concert, cu tot cu scenă, lumini sau servicii tehnice (detalii, AICI), în prezent, costurile au scăzut. Să se fi redus tarifele artiștilor sau apariția în mass-media a sumelor respective a determinat autoritățile locale piteștene să aibă mai multă grijă de banul public? Vom urmări subiectul.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90