930 x122 grota rece

ani

ANI

CONSILIER LOCAL DIN ARGEȘ, GĂSIT INCOMPATIBIL DE ANI

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul a 12 foști sau actuali aleși locali (doi primari, doi viceprimari, un consilier județean, un fost consilier județean, cinci consilieri locali și un fost consilier local), ca urmare a exercitării simultane de funcții și calități.

Citiți și: Un primar nu poate justifica o avere de peste 3 milioane de lei

Printre cei 12 se află și un consilier local din comuna argeșeană Dobrești: Leon-Gabriel Georgescu. Potrivit ANI, acesta s-a aflat în incompatibilitate în perioada 19 iunie 2008-27 iunie 2012, întrucât a deținut simultan cu funcția de consilier local și calitatea de consilier personal în aparatul de specialitate al primarului comunei.

Acum consilierul local din Argeș are posibilitatea să conteste în justiție concluzia inspectorilor de integritate. Dacă instanța de judecată va confirma ca fondat verdictul ANI, atunci Leon-Gabriel Georgescu își va pierde funcția de consilier local și nu va mai avea dreptul să ocupe funcții sau demnități publice pe o perioadă de trei ani.

Citiți și: Pitești – EXCLUSIV: Ales USR „vânează” un salariu de 9.410 de lei în Primărie

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90