EcoMoto 930×122

arhitect şef

Primărița Lasconi a scăpat de beleaua Ghiță: Avem șansa să salvăm un oraș

Primărița Câmpulungului, Elena Lasconi, a scăpat de controversatul arhitect-șef al instituției, Cătălin Ghiță, personaj de numele căruia se leagă câteva scandaluri imobiliare notorii, cu autorizații ce-i poartă semnătura, contestate în instanță, datate din vremea în care era bugetar de lux la Primăria Pitești, o autoritate care s-a spălat pe mâini de el în urmă cu un an, după o cârdășie lungă și reciproc avantajoasă.

Citiți și: Pitești. Individ fără ,,toate țiglele pe casă”, gesturi scandaloase

Lasconi: „AVEM ȘANSA SĂ SALVĂM UN ORAȘ”
Elena Lasconi a postat deja un anunț prin care îi caută înlocuitor:

Dacă ești arhitect, pasionat de meseria ta, dar și de România, ASTA-I ȘANSA! De mărțișor, cel mai probabil, vom demara procedura de ocupare a postului de arhitect sef al Municipiului Câmpulung. Astăzi am luat act de demisia actualului arhitect sef și urmează vacantarea postului.

Citiți și: Accident cu scandal: „Îmi bag… în mașina ta!/ „Nu-ți băga tu… în mașina mea!”

Fac apel la toți profesioniștii în domeniu din țară și din străinătate. Avem șansa să salvăm un oraș. Avem șansa să salvăm o bucățică de Românie. Avem șansa să punem în valoare ceea ce ne-a oferit istoria. Câmpulung este cel mai frumos oraș din lume! E un diamant neșlefuit, dar pe care eu îl văd și îl simt ca fiind de neprețuit. Dacă și tu simți ca mine acceptă această provocare! Dacă nu ești arhitect, sunt sigură că ai în lista de prieteni cel puțin unul. Așa că, hai cu share! Așteptăm CV-urile voastre la recrutare@primariacampulung.ro.

EXCES DE ZEL VS. GROSOLĂNII EDILITARE

Amintim că același Cătălin Ghiță a debutat la conducerea Direcției Arhitect-șef din cadrul Primăriei Câmpulung ca personaj cheie în scandalul iscat de excesul de zel al Poliției Locale Câmpulung, care i-a aplicat o amendă record, de 50.000 de lei, unui proprietar pentru construirea unui gard lung de circa 20 de metri. S-a întâmplat după ce un vecin l-a reclamat pe proprietar că nu respectă în totalitate autorizația și că i-a încălcat proprietatea (fapt neconfirmat, însă, la măsurători).

Cătălin Ghiță și-a reactivat atunci vigilența, în condițiile în care, anterior, specialistul nostru trecea cu vederea grosolănii edilitare de amploare în municipiul reședință de județ.

Despre trăsnăile controversatului personaj, ePitești.ro a relatat în nenumărate rânduri.

Să nu uităm că Inspectoratul Regional în Construcții (I.R.C.) Sud-Muntenia l-a amendat, pe vremea când era arhitect-șef al municipiului Pitești, cu 6.000 de lei, după ce instituția a descoperit nereguli în urma unui control la Primărie, cu privire la emiterea certificatului de urbanism și a autorizației de construire pentru blocul de pe strada Mircea Eliade (varianta Găvana) din Pitești.

Cătălin Ghiță nu a plătit amenda, iar documentul prin care acesta era înștiințat că trebuie să achite cei 6.000 de lei s-a întors prin poștă, așa cum și fusese trimis către arhitectul-șef, la Inspectoratul Regional în Construcții Sud-Muntenia. Ulterior, instituția i-a lipit „la domiciliu, în prezența unui martor” procesul verbal de constatare și sancționare a contravențiilor (subiectul, pe larg, AICI)

Mai mult, I.R.C. Sud-Muntenia a informat Primăria Pitești „în vederea punerii în executare a acestuia”.

CUM NE-A INSPIRAT CĂTĂLIN GHIȚĂ

Vă împrospătăm memoria cu doar câteva subiecte pe care vă invităm să le recitiți pentru a aprofunda cariera celui care a trecut dintr-o funcție de arhitect-șef în alta:

Octombrie 2018: (VIDEO) MAXIMĂ BĂTAIE DE JOC! CONSTRUCTOR CU TUPEU, AMENDAT ÎN GĂVANA

Decembrie 2018: ȘOC LA PRIMĂRIA PITEȘTI. TRANSFER SAU DEMISIE

Mai 2019: HAOS URBANISTIC! AVOCATUL POPORULUI A GĂSIT NEREGULI LA UN BLOC DIN GĂVANA

Iulie 2019: DEZASTRU URBANISTIC ÎN PITEȘTI. ARHITECTUL-ȘEF GHIȚĂ TACE DIN GURIȚĂ

Octombrie 2019 BUGETARI DE LUX ÎN PRIMĂRIA PITEȘTI. SALARII MARI

Octombrie 2019: ARHITECTUL-ȘEF GHIȚĂ, DECLARAȚIE-BOMBĂ ÎN CAZUL BLOCULUI CU AUTORIZAȚIA SUSPENDATĂ

Noiembrie 2019: GĂVANA: PRIMĂRIA ȘI POLIȚIA LOCALĂ, „PARALIZATE” ÎN FAȚA BLOCULUI CU AUTORIZAȚIA SUSPENDATĂ

Noiembrie 2019: TRIBUNALUL A DECIS ÎN CAZUL BLOCULUI DIN GĂVANA CU AUTORIZAȚIA SUSPENDATĂ

Noiembrie 2019: ARHITECTUL-ȘEF GHIȚĂ SFIDEAZĂ. AMENDĂ PENTRU HAOSUL URBANISTIC DIN GĂVANA

Ianuarie 2020: HAOS ÎN CONSTRUCȚIILE DIN PITEȘTI. CONSULTĂRILE PUBLICE SE FAC DE FORMĂ

Ianuarie 2020: (VIDEO) ARHITECTUL GHIȚĂ, LA APLICAREA UNEI AMENZI RECORD, DE 50.000 DE LEI, PENTRU UN GARD

Februarie 2020: EXCLUSIV. ALTĂ CONSULTARE AMNEZICĂ MARCA PRIMĂRIA PITEȘTI

Februarie 2020: DUPĂ PLECAREA LUI CĂTĂLIN GHIȚĂ, PRIMĂRIA PITEȘTI ANGAJEAZĂ ARHITECT-ȘEF .

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Un comentariu

  • Costi spune:

    DNA sa-l stranga putin cu usa si sa ne spuna domnul arhitect cum se lua spaga de la dezvolatorii imobiliari din Pitesti. Cum incasa Cristian Gentea actualul primar pe atunci seful comisiei de urbanism paraindaratul de la rechinii imobiliari prin firma sotiei.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90