930 x122 grota rece

musat

LIVIU_GABRIEL_MUSAT_LA_CONSILIUL_JUDETEAN_ARGES_1

PROIECTE CU FONDURI DE LA UE, ÎN IMPAS ÎN ARGEŞ

Judeţul Argeş este campion în regiunea Sud Muntenia la atragerea de fonduri europene. O spune şeful Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Muşat (foto). Avem, însă, şi proiecte cu probleme.

Citiți și: Argeș. Sute de investiții în producție și logistică

Cam o treime dintre proiectele acceptate la finanţare din întreaga regiune provin din judeţul nostru, ceea ce înseamnă foarte mult. Aproape că este inerentă, în aceste condiţii, apariţia unor probleme. În Argeş sunt mai multe proiecte blocate în prezent din diverse motive.

„Un astfel de proiect este cel privind amenajarea drumului judeţean Muşăteşti-Brăduleţ. S-au produs alunecări de teren, iar asta înseamnă o suplimentare a valorii iniţiale a proiectului care nu poate fi susţinută de Uniunea Europeană, fiind considerată cheltuială neeligibilă. Ar trebui ca aceste costuri să fie suportate de Consiliul Judeţean. Un alt proiect cu probleme este cel privind staţiunile Molivişu şi Cumpăna. Aici discutăm de finanţare – numai Asociaţia de Dezvoltare Molivişu trebuie să contribuie cu circa 50.000.000 de lei! – şi de chestiuni juridice care sperăm să fie rezolvate. În fine, este în impas şi proiectul de reabilitare a parcului Kretzulescu din Câmpulung Muscel, deoarece firma care a câştigat licitaţia se află acum în reorganizare.”, precizează Liviu Muşat.

Citiți și: Primăria Pitești pregătește proiecte pentru creșe, blocuri, parcuri și locuințe pentru tineri

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3