NOR CURIER 930X122

agricultura

CHINEZII POFTESC LA CARNEA DE PORC ȘI VINUL ROMÂNESC

Han Changfu, ministrul Agriculturii din China, a făcut la sfârșitul săptămânii trecute o vizită oficială în țara noastră, la invitaţia omologului său român, Daniel Constantin.

Citiți și: Apariție-surpriză pe scena politică a conducerii PNL Teleorman!

Cei doi au convenit ca România și China să colaboreze în sectorul zootehnic (bovine, ovine, porcine și apicultură) și în domeniul procesării şi marketingului produselor agricole (vin, lapte praf, carcasă de porc şi produse din carne, ulei de floarea soarelui şi baloţi de fân).

Colaborarea urmează să se materializeze prin schimburi comerciale și investiții ale părții chineze în agricultura românească. În acest sens va fi constituit un grup de lucru la nivelul celor două ministere ale Agriculturii. Daniel Constantin i-a cerut omologului său ca în grupul de lucru să fie discutată şi posibila implicare a Băncii chineze, prin linii de creditare pentru investiţii realizate în parteneriat comun sau pentru fluidizarea exporturilor. (Foto: madr.ro)

Citiți și: Mioveni. Se strâng relațiile economice cu China

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90