fisc

OPERAȚIUNE DE AMPLOARE A INSPECTORILOR ANTIFRAUDĂ

Direcția Antifraudă din Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a început operațiunea “Mercur” de verificare a veniturilor nedeclarate obținute din comerțul electronic nefiscalizat.

Citiți și: FISCUL ARGEȘEAN ARE UN NOU DIRECTOR

Operațiunea a fost declanșată ca urmare a numărului de sesizări primite de la clienți, în special privind imposibilitatea de a beneficia de garanție în lipsa facturilor.

ANAF arată că odată cu creșterea masivă în perioada pandemiei a vânzărilor online prin platformele cunoscute, a crescut și comerțul cu mărfuri contrafăcute sau operate de firme fantomă, în special prin intermediul unor persoane fizice sau site-uri paravan, care operează pe perioade scurte. ANAF nu a transmis statistici legate de cuantumul amenzilor aplicate, dar ”recomandă” comercianților și ”face un apel către persoanele fizice sau juridice” să își plătească obligațiile fiscale.

Citiți și: FISCUL, ACȚIUNE ÎN CÂMPULUNG MUSCEL

În prima etapă, inspectorii antifraudă au analizat peste două milioane de vânzări on line de bunuri livrate prin curier și a început verificarea a peste 500 dintre clienții firmelor de curierat rapid cu cel mai mare volum de livrări cu plata ”ramburs” sau în conturi bancare.

Principalul mod de operare este explicat de ANAF: persoane fizice care cumpără produse la prețuri subevaluate, pe care le vând en-detail online și încasează de la cumpărători contravaloarea, fără plata obligațiilor fiscale. Furnizorii acestor persoane fizice achiziționează intracomunitar sau importă bunurile prin firme proprii sau intermediare, care sunt apoi “lichidate” după finalizarea formalităților de vămuire.

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441