930×122 CAPRA 5

abuz in serviciu

DOSAR PENAL PENTRU ZĂDĂRNICIREA COMBATERII BOLILOR. VIZATĂ E ACTIVITATEA UNOR MEDICI DIN ARGEȘ

Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești a deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor.

Citiți și: Medic arestat! Încasa mii de lei pe lună fără să meargă la serviciu

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești a fost înregistrat la data de 10.04.2020 un dosar penal în care se efectuează cercetări cu sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor, fapte prev. și ped. de art. 297 alin. 1 C.p., art. 352 alin. 2 C.p. și art. 352 alin. 1 C.p.

În esență, s-a reținut faptul că personalul medical nu ar fi dispus internarea sau testarea a doi pacienți care prezentau simptomatologia infectării cu COVID-19, activitate prin care s-ar fi încălcat, printre altele, dispozițiile legii nr. 46/2003 și care ar putea avea ca urmare răspândirea SARS-Co V-2.

Citiți și: Argeș. Terorizată de fostul partener. I-a spart ușa și a amenințat-o!

De asemenea, la nivelul unei unități medicale nu s-au luat măsuri în vederea desfășurării activității ca unitate spitalicească cu paturi SARS-Cov-2/COVID-19 cu comorbidități, fiind astfel nerespectate măsurile dispuse pentru prevenirea combaterii SARS-Co V-2”, precizează Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești.

Instanța amintește că activitățile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală și au ca scop „administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, precum și a principiului prezumției de nevinovăție”. (Foto: descriptiv. Sursa: Digi24)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3