930×122 POSADA 5

abuz in serviciu

DOSAR PENAL PENTRU ZĂDĂRNICIREA COMBATERII BOLILOR. VIZATĂ E ACTIVITATEA UNOR MEDICI DIN ARGEȘ

Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești a deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor.

Citiți și: Ședință cu scandal! S-au făcut presiuni

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești a fost înregistrat la data de 10.04.2020 un dosar penal în care se efectuează cercetări cu sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor, fapte prev. și ped. de art. 297 alin. 1 C.p., art. 352 alin. 2 C.p. și art. 352 alin. 1 C.p.

În esență, s-a reținut faptul că personalul medical nu ar fi dispus internarea sau testarea a doi pacienți care prezentau simptomatologia infectării cu COVID-19, activitate prin care s-ar fi încălcat, printre altele, dispozițiile legii nr. 46/2003 și care ar putea avea ca urmare răspândirea SARS-Co V-2.

Citiți și: DOSARE PENALE PENTRU DOI ARGEȘENI PLECAȚI DE ACASĂ, DEȘI ERAU ÎN IZOLARE OBLIGATORIE LA DOMICILIU

De asemenea, la nivelul unei unități medicale nu s-au luat măsuri în vederea desfășurării activității ca unitate spitalicească cu paturi SARS-Cov-2/COVID-19 cu comorbidități, fiind astfel nerespectate măsurile dispuse pentru prevenirea combaterii SARS-Co V-2”, precizează Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești.

Instanța amintește că activitățile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală și au ca scop „administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, precum și a principiului prezumției de nevinovăție”. (Foto: descriptiv. Sursa: Digi24)

Donaris 555×222

Comentarii

570 X 90 POSADA 3