SMART KIDS 930X122

bebelusi

LIBERTATEA: CAZUL COPIILOR DIN ARGEȘ INFECTAȚI CU E.COLI, MUȘAMALIZAT

Libertatea: Cazul copiilor din Argeș infectați cu E.coli, mușamalizat. La trei ani de la izbucnirea scandalului E.coli, Libertatea publică un amplu material despre cazul bebelușilor care au murit ca urmare a sindromului hemolitic uremic (SHU).

Citiți și: Darul vieții de Crăciun: Patru nou-născuți la Spitalul Județean din Pitești

Trei fetițe din județul Argeș (din municipiul Pitești, orașul Topoloveni și comuna Poiana Lacului) diagnosticate cu sindrom hemolitic uremic au murit în 2016. Alți copii au avut nevoie de săptămâni de îngrijiri medicale pentru însănătoșire.

Nici la trei ani de atunci, autoritățile nu au găsit cauza îmbolnăvirilor.

Citiți și: Tragic! Bebeluși morți în Argeș!

Potrivit Libertatea, documente eliberate de medicii legişti arată că, tratați de E.coli în spital, copiii ar fi căpătat şi infecţii nosocomiale în Spitalul de Pediatrie din Pitești.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti a deschis un dosar pentru ucidere din culpă în februarie 2016, dosar care a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, „având în vedere complexitatea cauzei”. „Cercetările penale sunt efectuate de ofiţerii de poliţie din cadrul I.P.J. Argeş – Serviciul Investigaţii Criminale şi I.G.P.R. – Direcţia Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului de caz”, scrie sursa citată.

Ancheta nu este încă finalizată, iar urmărirea penală se desfășoară in rem.

Libertatea mai scrie și despre ”cum s-a mușamalizat dosarul E.coli”.

Surse judiciare ar fi declarat pentru publicația menționată că din acest dosar au fost disjunse alte cauze, care au primit, rând pe rând, soluţii de clasare. La acest moment, se mai aşteaptă primirea unor răspunsuri scrise de la câteva instituţii, iar apoi dosarul va fi soluţionat. Materialul complet îl puteți citi AICI.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3