930X122 MAIA

bebelusi

ȘEFUL DSP ARGEȘ, COL. GUIȚĂ, DESPRE SITUAȚIA DE LA NEONATOLOGIE, ACOLO UNDE O ASISTENTĂ A FOST CONFIRMATĂ CU COVID-19

E panică în secția Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență din Pitești, acolo unde o asistentă a fost confirmată, în urmă cu două zile, cu noul coronavirus.

Citiți și: Darul vieții de Crăciun: Patru nou-născuți la Spitalul Județean din Pitești

Femeia este unul dintre contacții indirecți ai doctorului Felix Sârboiu, în jurul căruia se învârte scandalul de la spital, de numele căruia este legat un dosar pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Cel mai probabil, infectarea s-a făcut în vestiarul comun cu cel al asistentelor de la Chirurgie Vasculară, compartiment condus de medicul în cauză.

Citiți și: Tragic! Bebeluși morți în Argeș!

De duminică, de când i-a fost comunicat rezultatul testului – pozitiv – și internată în Spitalul Mioveni, cadrele medicale de la Neonatologie se gândesc la ce e mai rău. Astăzi au fost testate Real Time PCR împreună cu o altă serie de angajați ai Spitalului Județean de Urgență din Pitești.

„S-a testat personal medical din Neonatologie, Maternitate și Chirurgie. În total, 60 de persoane. Este vorba de teste COVID cu recoltare de exudat faringian. Rezultatele ar trebui să vină mâine sau poimâine”, a declarat, pentru ePitești, colonelul medic Alexandru Guiță, directorul DSP Argeș.

Nou-născuții de la Neonatologie nu vor fi testați COVID-19

Pentru că asistenta s-a autoizolat încă de la confirmarea infectării medicului Felix Sârboiu (15 aprilie), nu se impune, conform protocolului, testarea nou-născuților aflați acum în secția Neonatologie.

„Nou-născuții care sunt la Neonatologie acum nu au intrat în contact cu asistenta care s-a pozitivat”, a precizat, pentru ePitești, colonelul medic Alexandru Guiță.

În afara testelor în sistem Real Time PCR, unele cadre medicale ale secţiei au efectuat şi teste rapide (cu o precizie mai mică), iar potrivit unor surse neoficiale, în trei cazuri ar exista motive de îngrijorare.

(Foto descriptiv: playtech)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90