MIRCEA DIACONU A PUS ANI CU BOTUL PE LABE | ePitesti
New Profesional Consult 930 x 122

ani

mircea_diaconu

MIRCEA DIACONU A PUS ANI CU BOTUL PE LABE

În urmă cu puțin timp Curtea de Apel București a dat verdictul în dosarul în care argeșeanul Mircea Diaconu era acuzat de procurori de conflict de interese.

Citiți și: VERDICT ANI ÎN CAZUL ALINEI FRĂTICĂ

Potrivit Mediafax, actorul a fost achitat și pus să plătească o amendă administrativă în cuantum de 1.000 de lei. Hotărârea este definitivă și irevocabilă.

Diaconu fusese trimis în judecată în noiembrie 2012 de către procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Dosarul a fost deschis la o sesizare a Agenției Naționale de Integritate. „Procurorii susțin că Mircea Diaconu, în calitate de director al Teatrului ‘C.I. Nottara’, a participat la negocierea condițiilor contractuale și apoi a semnat, la data de 27 aprilie 2007, contractul de drepturi intelectuale (regie) având ca obiect realizarea de către soția sa, Diana Lupescu, a unui spectacol, contract in baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru aceasta. Tot în calitate de director al teatrului, Mircea Diaconu a participat la negocierea condițiilor contractuale pentru punerea în scenă a altor trei spectacole, după care a semnat contractele de drepturi conexe (autor) cu soția sa, care urma să îndeplinească diverse funcții (cum ar fi regizor, scenograf, colaborator și colaborator-actor).

Citiți și: ULTIMA ORĂ! PRIMAR DIN ARGEȘ, DEMIS

De asemenea, la data de 13 august 2007 Mircea Diaconu a prezidat comisia de examinare pentru ocuparea postului vacant de regizor artistic la această instituție publică de cultură (după ce, anterior, aprobase și tematica de concurs pentru regizorul artistic și cunoștea cu exactitate că numai soția sa se va prezenta la această competiție pentru promovarea în funcție), i-a acordat calificative maxime, iar apoi a emis o decizie de promovare a soției sale, act administrativ în baza căruia aceasta a realizat un folos material direct concretizat în creșterea salarială aferentă. Parchetul susține că prin cele patru contracte acordate de Mircea Diaconu a fost realizat un folos material pentru soția sa în cuantum total de 29.112 lei.”, scrie hotnews.ro.

Verdictul de azi vine la doar o zi după ce Agenția Națională de Integritate a comunicat răspicat că Mircea Diaconu nu are dreptul legal să candideze pentru alegerile europarlamentare ca urmare a sentinței, definitive și irevocabile, dată în justiție într-un alt dosar care îl privește. Este vorba de dosarul de incompatibilitate. Aceeași ANI a concluzionat că Diaconu (originar din comuna musceleană Vlădești, membru al PNL Curtea de Argeș și fost parlamentar de Argeș) s-a aflat în stare de incompatibilitate pentru că a ocupat simultan două funcții: senator și director de teatru. Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat ca întemeiat raportul ANI, printr-o hotărâre definitivă și irevocabilă. Ieri ANI a anunțat că Mircea Diaconu nu poate ocupa o funcție sau o demnitate publică până pe 19 iunie 2015 tocmai ca urmare a hotărârii ÎCCJ.

Putem spune că acum „scorul” ANI-Mircea Diaconu este 1-1.

New Profesional Consult-555×222
New Profesional Consult 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro sună la 0733 797 066 sau trimite un email la redactie@epitesti.ro

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0733 797 066