930×122 CAPRA 5

autostrada sibiu-pitesti

Lucrările merg din plin pe autostrada Sibiu – Pitești

Lucrările la autostrada Sibiu – Pitești merg ca pe roate. Proiectul este unul de amploare, fiind totodată cel mai așteptat de la noi din țară.

Citiți și: Video. Ce se întâmplă pe Autostrada Sibiu Pitești e absolut incredibil: ,,Cel mai măret”

Autostrada Sibiu-Pitești, cu o lungime de peste 122 de km, va conecta Centrul şi Vestul României cu reţeaua europeană de autostrăzi. Aceasta este împărțită în 5 secțiuni: Secțiunea 1: Sibiu – Boița, Secțiunea 2: Boița – Cornetu,  Secțiunea 3: Cornetu Tigveni, Secțiunea 4: Tigveni – Curtea de Arges și Secțiunea 5: Curtea de Arges – Pitesti.

Potrivit evz.ro, în prezent se lucrează la:

Citiți și: Autostrada Pitești – Sibiu. Dezamăgire uriașă!

– La pasajele principale, coloanele forate, radierele, elevaţiile şi rigle/banchete cuzineţi [(a 18 din cele 21 structuri principale);

– Coloanele forate sunt finalizate la 9 structuri principale;

– La terenul de fundare şi la radierele şi elevaţiile podurilor casetate de pe autostradă, din nodul rutier Băiculeşti, nodul rutier Curtea de Argeş şi de pe drumurile de întreţinere şi drumurile locale [la 61 din cele 75 poduri casetate];

– Radierele şi elevaţiile de la 47 de poduri casetate sunt finalizate, iar la 31 de poduri casetate sunt montate şi dalele prefabricate / grinzi prefabricate“T” întors;

– Se montează dale prefabricate şi grinzi prefabricate la podurile casetate;

– La terenul de fundare şi la fundaţiile podeţelor cadru tip C2, C2” şi P2 de pe autostradă şi de pe drumurile locale / de întreţinere;

– Fundaţiile de la 45 de podete cadru tip C2/C2’/P2 şi podete dalate sunt finalizate;

– Se montează elemente prefabricate tip C2, P2, L1 şi D5 la podeţele cadru tip C2, P2 şi podete dalate.

De asemenea, șeful CNAIR, Cristian Pistol, a confirmat faptul că primul lot al Autostrăzii A1 Sibiu – Pitești, tronsonul Sibiu – Boița (13 km), se deschide pe 15 decembrie.

În privința ultimului lot, lotul 5, Astaldi trebuie să deschidă în 2025 cei 30 de kilometri dintre Pitești și Curtea de Argeș, conform anunțului făcut de Cristian Pistol la TVR Info.

Lungimea totală a tronsonul Curtea de Argeş-Piteşti este de 30,35 km. Potrivit adevarul.ro, aici lucrările au ajuns la aproape 25%.

Șeful CNAIR a mai transmis că, în 2028 România va avea terminată prima autostradă care trece Carpații, A1 Sibiu – Pitești.

Sursă foto: evz.ro

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA