930×122 CAPRA 5

pro românia argeș

ACŢIUNE INTERETNICĂ DE CURĂŢENIE LA CURTEA DE ARGEŞ

Pentru că au fost acuzați de către unii consilieri locali, dar și de către locuitori ai oraşului regal, pe bună dreptate sau nu, cum că aruncă gunoiul pe străzile municipiului, romii din Curtea de Argeș s-au mobilizat și au trecut la curățenie.

Citiți și: Delegație PRO România Argeș, la Bruxelles

Acțiunea a fost organizată în colaborare cu consilierul local Ionel Păunescu, lider PRO România, împreună cu mai mulţi membri ai partidului.

Pe lângă curăţenie, demersul are şi menirea de a promova şi stopa fenomenul de discriminare rasială şi de a promova integrarea persoanelor de etnie în comunitate. Ne dorim sau nu, aceştia au buletin de oraş şi conform legii nu pot fi daţi afară din oraş aşa cum afirmă unii sau alţii.

Citiți și: BOGDAN IVAN: „O PREZENŢĂ MASIVĂ LA VOT ÎNSEAMNĂ SANCŢIONAREA ACTUALEI CLASE POLITICE ŞI RESETAREA PARTIDELOR MARI”

„Tot ce se întâmplă rău în oraş ni se pune nouă în cârcă! Vinovat sau nevinovat ţiganul este de vină! Ionel Păunescu a văzut dincolo de prejudecăţi şi ne-a văzut că pe nişte oameni nu ca pe nişte infractori.,”, a spus unul din liderii de etnie din Curtea de Argeş.

,,STOP ABANDONULUI DE GUNOI PE DOMENIUL PUBLIC! – Acesta a fost mesajul și scopul acţiunii de ecologizare, educaţie civică și interetnică – cetățenească de astăzi, pe str. Oituz și Negru-Vodă din Curtea de Argeș. S-au dezvoltat dialoguri între cetățenii prezenți, deschise, sincere și firești, civilizate, urmate de opinii și propuneri noi. Eu sper că acțiunea și mesajele transmise de mine astăzi au fost interpretate și recepționate cât mai bine de către cât mai mulți locuitori ai orașului nostru.”, a declarat Ionel Păunescu.

„Este o acţiune interetnică menită să promoveze non-discriminarea şi combaterea rasismului, respectând directivele Uniunii Europene. Mai este mult până la acceptarea deplină a romilor în comunitate, dar această colaborare face un pas important spre acest scop. Integrarea deplină depinde atât de acţiunile şi faptele întreprinse de cetăţenii de etnie romă dar şi de schimbarea mentalităţii şi combaterea discriminării de natură rasială din rândul locuitorilor oraşului Curtea de Argeş.”, a precizat psihologul Emanoil Lică, membru al PRO România.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90