NOR CURIER 930X122

bogdan ivan

BOGDAN IVAN VREA FACILITĂȚI PENTRU INVESTITORII PRIVAȚI DIN TURISM

După cum v-am anunțat, PRO România a organizat în ultima perioadă mai multe dezbateri pe diferite domenii. Unul dintre acesta este turismul, coordonatorul Departamentului de Turism al partidului fiind liderul filialei argeșene, Bogdan Ivan.

Citiți și: Stațiune nouă în Argeș!

Dezvoltarea turismului trebuie să se axeze, în viziunea experților PRO România, pe finanțarea atât din fonduri europene, cât și din fonduri private. ”Ca să putem discuta despre finanțarea în turism, în primul rând trebuie să facem o radiografie a ceea ce există în acest moment. Noi am împărțit finanțarea în turism în două grupe: una care se referă la partea de finanțare prin intermediul fondurilor europene și a doua, care se referă la investiția în turism din fonduri private”, afirmă Bogdan Ivan, liderul PRO România Argeș.

Când vine vorba de fondurile europene, Ivan precizează că trebuie înființat un Program Operațional de Turism.

Citiți și: Mega lovitură în Centru! Apare un nou hotel renumit în Pitești!

”Credem că trebuie înființat de urgență un program operațional de turism. Știm că lucrurile astea nu se fac de pe o zi pe alta, dar le cerem tuturor factorilor implicați, și ministrului Turismului, să înceapă de urgență negocierile cu Bruxelles-ul pentru ca în exercițiul bugetar 2021-2027 România să deruleze investițiile în turism printr-un program operațional specific, Programul Operațional de Turism”.

Coordonatorul Departamentului de Turism al PRO România a prezentat o schiță a acestui program, format din 10 axe:

-turismul rural;

-turismul urban;

-stațiunile turistice balneare;

-domeniul schiabil;

-investiții în zona Delta Dunării;

-investiții în zona Mării Negre;

-finanțarea Organizațiilor de Management al Destinației (O.M.D.-uri);

-investiții în infrastructura de turism de tineret;

-formare profesională;

-promovare turistică.

Revenind la partea investițiilor din fonduri private, PRO România propune facilități, conform lui Bogdan Ivan.

”Dacă vrem să-i încurajăm pe investitori, trebuie să le oferim facilități. Propunem ca pentru toate investițiile în infrastructura de turism cuprinse între 200.000 de euro și 1.000.000 de euro investitorul să fie scutit de la plata impozitului specific și de la plata impozitului pe proprietate pe o perioadă de 1 an.

Pentru investițiile cuprinse între 1.000.000 și 3.000.000, investitorul să fie scutit de la plata impozitului specific și pe proprietate pe o perioadă de 3 ani.

Pentru toate investițiile mai mari de 3.000.000 să fie o scutire de 5 ani. Sigur că aceste cifre pot fi discutate, se pot face studii de impact și pot fi ajustate”, a adăugat Ivan. Mai multe amănunte pe marginea dezbaterii, AICI.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3