EcoMoto 930×122

ansvsa

S-a dat ordin către primăriile din țară. Este interzis!

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a dat ordin către toate primăriile din țară să avertizeze fermierii că nu mai au voie să crească porci la nivelul cantoanelor silvice, cantoanelor de pe lângă diguri, stânelor, taberelor de vară, societăților agricole vegetale, precum și pe suprafața gropilor de gunoi și în raza acestora, în scopul evitării contactului cu porcii mistreți, scrie Agrointel.ro.

Citiți și: Alertă la Lidl! Atenție, produs periculos!

Este vorba despre Ordinului nr. 73 din 11 mai 2022 pentru modificarea anexei nr. 1 la Ordinul președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor nr. 35/2016 care a intrat în vigoare din luna mai.

Citiți și: Amenzi uriașe în minivacanța de 1 MAI: produse expirate și mizerie

Potrivit sursei menționate anterior, ordinul ANSVSA mai prevede că fermierii trebuie să facă o supraveghere ”pasivă”.

Persoanele care supraveghează animalele, fie ei proprietari sau îngrijitori, au obligația să raporteze orice caz de îmbolnăvire sau moarte medicilor veterinari.

De asemenea, acțiunile de supraveghere revin și structurilor din cadrul DSVSA responsabile pentru controlul la frontieră efectuat asupra importurilor de alimente de origine animală, a animalelor de companie susceptibile, a alimentelor din bagajele călătorilor și a oricăror altor eventuale puncte de risc sau, după caz, medicilor veterinari de liberă practică împuterniciți sau oficiali.

Sursă: Agrointel.ro

Foto articol: Agrointel.ro

Foto principal – descriptiv: Playtech.ro

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90