New Profesional Consult 930 x 122

contract

S-a semnat contractul! Calea Craiovei va fi lărgită și reabilitată

Astăzi, 30.05.2022, a fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru obiectivul de investiții „Lărgire Calea Craiovei – Zona Târg Săptămânal”.

Citiți și: Pitești. Bani grei pentru renovări la o unitate de învățământ din oraș

Lucrările vor fi executate de către Asocierea SC COMESAD DRUMURI SRL (lider de asociere) și SC CENTRUL DE PROIECTARE și CONSULTANȚĂ RUTIERĂ SRL (asociat).

Durata de execuție a contractului este de 6 luni, defalcată astfel: 3 luni pentru realizarea proiectului tehnic și a detaliilor de execuție și 3 luni pentru execuția lucrărilor.

Citiți și: O nouă lege în defavoarea ta: renunţi la contract, eşti „curentat” la buzunar

Contractul are o valoare de 2.222.401,70 lei inclusiv TVA, iar principalele lucrări care se vor executa, în cadrul acestuia, sunt:

– refacerea structurii rutiere pe zonele foarte degradate (tasări accentuate, fisuri, crăpături, faianțări);

– aducerea străzii, pe toată lungimea, la 4 benzi, cu lățimea benzii de minim 3 m și a trotuarelor de minim 1.50 m;

– amenajarea străzilor adiacente cu aceeași structură ca a drumului principal, pe o lungime de 10 m;

– amenajarea corespunzătoare a intersecțiilor cu alte drumuri laterale, precum și a drumurilor laterale, pe o lungime de min. 10 m, cu aceeași structură ca a drumului de bază;

– aducerea gurilor de scurgere, precum și a căminelor de vizitare existente, la noua cotă proiectată a străzii (pe zonele în care se vor realiza lărgiri ale părții carosabile, gurile de scurgere vor fi relocate astfel încât să se asigure o scurgere și o evacuare a apelor pluviale eficientă);

– introducerea unor guri de scurgere noi, în zonele în care este nevoie de suplimentarea acestora, ce vor fi deversate în canalizarea pluvială existentă;

– înălțarea la cota finală de realizare a părții carosabile a aerisitoarelor și a capacelor căminelor de vizitare ale utilităților aflate în platforma drumului.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

5 comentarii

  • Gelu spune:

    Pe strada Marta Rădulescu care este aprobată pentru reabilitare cănd se va începe lucrările??

  • Marian spune:

    Centura Pitești când se va reabilita? Mergi pe ea ca pe un drum neasfaltat numai denivelări

  • Un cetatean spune:

    Ooooo! A apărut iar ‘firma de casa’ a primăriei pitesti- comesad….mai are de supt niste bănuți…..

  • Cristian spune:

    Foarte apreciata initiativa de reabilitare.
    Dar a fost avuta in vedere si iesirea/intrarea din/in cartierul rezidential Statia de Gaze/Prelungirea Craiovei/Tarlaua 22?
    Sunt sigur ca este foarte cunoscut faptul ca din acel cartier exista o singura strada ( Strada Toamnei/ Strada IL Caragiale) care permite iesirea din cartier, fapt care la orele cu trafic ridicat, face din tentativa de iesire in Calea Craiovei un act de curaj si eroism pe care nu stiu cum putem sa-l gestionam in lipsa unui sens giratoriu si a separatoarelor de sens rigide.

  • Gigi spune:

    Bariera de la Prundu când se mai termina? Că acum nu mai este cu scripeti, ci manuală.
    Eu zic sa nu se grăbească nimeni, că e bine și în Evul mediu.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3