930X122 MAIA

farmacii

Argeș: Lista farmaciilor de unde pot fi ridicate pastilele de iod

Lista farmaciilor de unde pot fi ridicate pastilele de iodură de potasiu a fost publicată de Ministerul Sănătății – este vorba despre aproximativ 2.500 de farmacii din toată țara.

Citiți și: Medicamente vitale pentru bolnavii de cancer lipsesc din farmacii!

Mai întâi trebuie să treceți însă pe la medicul de familie, pentru prescripția medicală în baza căreia vi se pot elibera pastilele de iod.

Iodura de potasiu nu se administrează preventiv, ci se ridică de la farmacie doar pentru a o avea în casă, în caz de accident nuclear, au explicat în repetate rânduri autoritățile.

Citiți și: Amendă colosală pentru 5 companii „Pharma” care au sabotat România

De asemenea, pastilele de iod nu sunt recomandate persoanelor cu vârsta peste 40 de ani. După 40 de ani, administrarea comprimatelor de iod nu mai este recomandată.

Lista cu farmaciile din județul Argeș și din Pitești de unde pot fi ridicate pastilele de iodură de potasiu poate fi consultată AICI

30 de milioane de pastile de iodură de potasiu a cumpărat în această primăvară Autoritatea Națională a Rezervelor de Stat, o achiziție de 6 milioane de euro. Pastilele de iodură de potasiu au fost produse de Antibiotice Iași.

Potrivit medicilor, iodul este recomandat în special copiilor, adolescenților și femeilor însărcinate.

Pe măsură ce ne apropiem de vârsta 40 de ani și mai ales după, metabolismul devine mai leneș, așa că absorbția iodului în tiroidă este slabă. Din același motiv, medicii spun că chiar și expunerea la iod radioactiv după 40 de ani nu are consecințe foarte grave.

Pe de altă parte, după 40 de ani, multe persoane au predispoziție să dezvolte disfuncții ale tiroidei – de care de cele mai multe ori nici măcar nu știu – precum hipotiroidism sau hipertiroidism, iar administrarea de iod ar risca să agraveze aceste probleme.

Foto descriptiv

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

SMART KIDS 570×90