NOR CURIER 930X122

biciclete

MEGA REȚEA DE PISTE PENTRU BICICLIȘTI ÎN PITEȘTI

Autorităţile locale din Piteşti au în plan realizarea unei reţele de piste pentru bicicliști care să lege cartierele municipiului între ele. Primele piste au apărut de-a lungul „Căii Drăgăşani”, în parcul Trivale, în parcul Lunca Argeşului, dar şi pe trotuarul de pe „Calea Bucureşti” pe sensul rutier de mers către Centru (foto 2).

Citiți și: Gentea anunță o nouă investiție majoră în Pitești!

Muncitorii care lucrează la reabilitarea urbană şi, implicit, la creionarea pistelor pentru bicicliști de pe „Calea Bucureşti” sunt, însă, sceptici în privinţa punerii lor în valoare în mod real. Ei sunt convinşi că, la fel ca și în alte zone din oraş, pistele vor fi folosite tot de pietoni.

Primarul Tudor Pendiuc afirmă că este nevoie de studii aprofundate, care să arate cele mai bune moduri de dezvoltare a reţelei de piste pentru bicicliști. „Să zicem că din Găvana până aproape de Spitalul Militar ar fi loc să facem piste… Cum procedăm, însă, în continuare? Nu mai avem pe unde să le facem! De asemenea, este nevoie să legăm zona Trivale de Centru prin astfel de piste… Căutăm soluţii şi vom face o analiză care să ne ofere cea mai bună variantă.”, declară primarul Piteștiului.

Citiți și: Premieră în oraș: Sistemul de închiriere biciclete, implementat la Pitești!

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90