SPALATORIE MURAY  930×122

conturi false

FOLOSEȘTI FACEBOOK MESSENGER? IATĂ CE TREBUIE SĂ ȘTII!

Folosești Facebook Messenger? Iată ce trebuie să știi. În prezent, Facebook testează o nouă funcţie de alertare, care ar trebui să împiedice fraudele comise prin contactarea utilizatorilor Facebook Messenger folosind conturi false.

Citiți și: Un piteștean de 47 de ani făcea bani pe Facebook, de pe urma femeilor singure

Odată intrat în conversaţie cu victima aleasă, un infractor experimentat poate obţine informaţii care să ajute la comiterea furturilor din locuinţe sau chiar să convingă victima în a-i transfera sume mari de bani (ex. prin metoda accidentul).

Prin urmare, Facebook va verifica în mod automat solicitările de mesaje primite de pe conturi Messenger necunoscute, ţinând cont de aspecte cum ar fi lipsa unui cont de Facebook asociat, sau înregistrarea contului respectiv folosind un număr de telefon dintr-o altă ţară. Similar, Facebook va verifica dacă solicitarea de conectare se face cu un nume identic sau similar unuia dintre contatele existente deja în lista de contacte.

Citiți și: Atenție la mesajele de pe Facebook! Link-uri capcană

Solicitările suspecte pentru conectare prin Facebook Messenger nu vor fi blocate automat, însă utilizatorii vor fi alertaţi cu privire la identitatea incertă a persoanei respective şi îndrumaţi să acţioneze cu prudenţă.

SPALATORIE MURAY  555×222

Comentarii

Donaris 570×90