930 x122 grota rece

curtea constitutionala

IOHANNIS, MUTARE-SURPRIZĂ. VIZATĂ, O CELEBRĂ VILĂ DIN ARGEȘ

Iohannis, mutare-surpriză. Președintele țării a făcut la Curtea Constituțională o sesizare de neconstituționalitate asupra legii pentru cumpărarea cu bani de la stat de către Ministerul Culturii, de la proprietari (moștenitori ai familiei Brătianu), a Vilei Florica din orașul argeșean Ștefănești. O mutare surprinzătoare, la care nimeni nu se aștepta.

Citiți și: Președintele Iohannis a fost dat dispărut!

„Având în vedere obiectul de reglementare, precum și conținutul normativ, considerăm că Legea privind achiziționarea imobilului Ansamblul conacului Brătianu – Florica („Vila Florica”), situat în localitatea Ștefănești, județul Argeș, de către Ministerul Culturii și Identității Naționale contravine prevederilor art. 1 alin. (4) și (5), art. 4 alin. (2), art. 16 alin. (1), art. 44 și art. 61 alin. (1) din Constituție și, în consecință, este neconstituțională.”, scrie Klaus Iohannis în sesizare.

Argumentele invocate de președinte pot fi citite AICI.

Citiți și: Președintele României a anunțat noul prim-ministru!

Amintim că Ministerul Culturii a avut negocieri cu proprietarii domeniului istoric al Brătienilor din orașul argeșean Ştefăneşti, iar cele două părți au ajuns la un acord: clădirea şi terenurile să fie cumpărate de stat (care să își exercite astfel dreptul de preempțiune) cu 1.820.000 de euro. Intenția de cumpărare de către stat a fost „parafată” printr-o lege aprobată în Parlament, lege pe care președintele Klaus Iohannis o consideră acum, iată, neconstituțională. AICI, subiectul pe larg.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3