Kaia 930 x 120

curtea constitutionala

IOHANNIS, MUTARE-SURPRIZĂ. VIZATĂ, O CELEBRĂ VILĂ DIN ARGEȘ

Iohannis, mutare-surpriză. Președintele țării a făcut la Curtea Constituțională o sesizare de neconstituționalitate asupra legii pentru cumpărarea cu bani de la stat de către Ministerul Culturii, de la proprietari (moștenitori ai familiei Brătianu), a Vilei Florica din orașul argeșean Ștefănești. O mutare surprinzătoare, la care nimeni nu se aștepta.

Citiți și: Decizie majoră pentru cei care au credite!

„Având în vedere obiectul de reglementare, precum și conținutul normativ, considerăm că Legea privind achiziționarea imobilului Ansamblul conacului Brătianu – Florica („Vila Florica”), situat în localitatea Ștefănești, județul Argeș, de către Ministerul Culturii și Identității Naționale contravine prevederilor art. 1 alin. (4) și (5), art. 4 alin. (2), art. 16 alin. (1), art. 44 și art. 61 alin. (1) din Constituție și, în consecință, este neconstituțională.”, scrie Klaus Iohannis în sesizare.

Argumentele invocate de președinte pot fi citite AICI.

Citiți și: Simona Bucura Oprescu, noul ministru al Muncii. Aceasta a depus jurământul

Amintim că Ministerul Culturii a avut negocieri cu proprietarii domeniului istoric al Brătienilor din orașul argeșean Ştefăneşti, iar cele două părți au ajuns la un acord: clădirea şi terenurile să fie cumpărate de stat (care să își exercite astfel dreptul de preempțiune) cu 1.820.000 de euro. Intenția de cumpărare de către stat a fost „parafată” printr-o lege aprobată în Parlament, lege pe care președintele Klaus Iohannis o consideră acum, iată, neconstituțională. AICI, subiectul pe larg.

Kaia 555×222
eurial 570×90