EcoMoto 930×122

ministerul culturii

Transformare totală la Vila Florica

Transformare totală la Vila Florica

Citiți și: Pitești. Anunțul zilei privind o clădire emblematică!

Investiție de 380 de mii de lei la Vila Florica!

Ministerul Culturi va începe un proiect de restaurare a Muzeului Național ,,Brătianu”.

Citiți și: Veste pentru angajați! Ce se întâmplă cu concediile medicale

Proiectul presupune restaurarea completă a muzeului și amenajarea muzeală a imobilului-monument istoric.

Vor fi efectuate recompartimentări și restaurări ce vor viza instalațiile, arhitectura, accesele și acoperișul.

Raluca Turcan, Ministrul Culturii declară:

,,Ministerul Culturii începe un nou proiect de restaurare! Unitatea de Management a Proiectului a publicat în SEAP anunțul de participare pentru contractarea serviciilor de elaborare a D.A.L.I., pentru Muzeul Național <Brătianu>, estimate la o valoare maximă de 380 de mii de lei.

În urmă cu 3 săptămâni, am vizitat la Ștefănești – Argeș, Muzeul Național <Brătianu>, găzduit de Vila <Florica> ce a aparținut celei mai mari familii de politicieni români.

Anunțam atunci o investiție importantă pentru care Ministerul Culturii poate aloca 4,5 milioane de Euro necesară restaurării complete și amenajării muzeale a imobilului-monument istoric.

De curând, am semnat documentația pentru licitarea fazei D.A.L.I. (Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție) a proiectării iar astăzi, Unitatea de Management a Proiectului a publicat în SEAP anunțul de participare pentru contractarea serviciilor de elaborare a D.A.L.I., estimate la o valoare maximă de 380 de mii de lei.

Transformare totală la Vila Florica

După finalizarea elaborării și avizării proiectului la faza D.A.L.I., Unitatea de Management a Proiectului va iniția procedura de achiziție a contractului design & built care va permite elaborarea celorlalte faze de proiectare, precum și execuția lucrărilor.

Muzeul Național <Brătianu> este o instituție nouă, înființată prin Legea nr. 15/2020 din 1 februarie 2020.

Din aceeași perioadă, Muzeul este funcțional, însă clădirea-monument istoric de clasă A, are nevoie de importante refaceri, recompartimentări și restaurări ce vor viza instalațiile, arhitectura, accesele și acoperișul.

Așa cum am afirmat în repetate rânduri, mă declar un apărător al patrimoniului construit și voi face toate eforturile ca acest sector al culturii să își depășească, pe cât posibil, nedreapta condiție de cenușăreasă absolută a finanțărilor și a inițiativelor de restaurare.”, conform mesajului postat pe pagina oficială de Facebook.

Sursă foto: Facebook

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3