930 x122 grota rece

ionuț vulpescu

SURPRIZĂ LA VILĂ. ANUNȚ NEAȘTEPTAT

Surpriză la Vilă. Anunț neașteptat. Ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, face un anunț pe cât de neașteptat, pe atât de binevenit: Ministerul Culturii a hotărât să îşi exercite dreptul de preempţiune pentru cumpărarea Vilei Florica din Ștefănești – Argeș.

Citiți și: Transformare totală la Vila Florica

„Am decis să fac demersurile astfel ca statul, Ministerul Culturii să îşi exercite dreptul de preempţiune (…). Am deschis toate procedurile astfel încât statul român să poată purta discuţii pentru cumpărarea ansamblului „Brătianu – Vila Florica” din Ştefăneşti – Argeş. (…) Este unul dintre cele mai frumoase domenii boierești (…). E un loc istoric.”, a declarat Ionuț Vulpescu într-o conferinţa de presă susţinută la sediul Ministerului Culturii.

„Salutăm decizia domnului ministru Ionuţ Vulpescu de a ne sprijini în cumpărarea, din bugetul Ministerului Culturii, a ansamblului „Brătianu – Vila Florica”. Domnul ministru dă astfel dovadă de seriozitate şi fermitate atunci când este vorba de luarea unor decizii care vizează patrimoniul judeţean, dar mai ales naţional, patrimoniu care se identifică cu poporul român şi care reprezintă, în fapt, istoria României, spre deosebire de predecesorii săi, care nu au manifestat acelaşi interes pentru un monument de o asemenea importanţă. (…)

Citiți și: Liberalul Mihai Alexandrescu, pe făraș de la Vila „Florica”

Ansamblul „Brătianu – Vila Florica” trebuie să rămână în patrimoniul judeţului Argeş, cele mai importante momente din istoria României fiind legate de numele marilor oameni politici şi de stat ai familiei Brătianu, cu toţii argeşeni.”, spune preşedintele Consiliului Județean Argeş, Dan Manu.

Amănunte despre situația de la Vila Florica, AICI.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA